61SAAT SPOR SERVİSİ

Mehmet Yiğit Alp şu ifadelere yer verdi;

“Trabzonspor, ne kadar çok katılım olduğunu gösterirsek yeni gelecek yönetimin arkasında o kadar destek olduğunu göstermiş oluruz. Bu da yeni gelecek yönetimin kamuoyunun arkasında olduğunu görmesi için önemlidir. O yüzden herkese ricam saat 17:00’a kadar oy kullanmaları” dedi. 

Mehmet Yiğit Alp, seçilmeleri durumunda nereye ilk nereye neşter vuracakları sorusuna ise, “Neşter ile gelmiyoruz. Ahmet bey aslında konuşmasında söyledi. Çok hızla çözülmesi gereken sorunları var. Bu sorunları çözerken şöyle yola çıkmak lazım. Saat 17:00 itibariyle sandıklar açıklandıktan sonra eskiyle ilgili konuşmayı bir kere bıraksın. Yeni dönem başlıyor. Eski yöneticilerimiz, taraftarlarımız herkes ile birlikte yönetmeliyiz burayı. Trabzonspor’un başka şansı yok. Trabzonspor’un ihtiyacı olan ortak akıl. Sadece ortak akıl diyorum. Bitti, artık bitti... Eski şunu yapmış, eski eskide kaldı. Yeni şeyler söylemek lazım. Eski olsaydı devam ediyordu. Biz Muharrem bey, İbrahim bey ile herkesle birlikte yola devam etmemiz lazım. Herkesi sürecin içine devam etmemiz lazım. Zaten 8 ay.. İyi yaparsak devam ederiz yoksa zaten kongre var. Kulüp politikası haline gelmesi lazım. O yüzden tüzük tadilatının bir an önce yapılması lazım. Bu tüzük ile bu kulüp artık yönetilemez” diye konuştu. 

Seçilmeleri durumunda bütün yabancı oyuncuların gönderileceği yönündeki iddialara ise Yiğit Alp, “Olur mu öyle bir şey.. Yürüyen yarışan takım var. Hocamızın oyuncularımızın hepsinin arkasındayız. Futbol ile ilgili şeyleri Özkan hocaya sorabilirsiniz, idari olan şeyleri bize sorabilirsiniz. Tabi seçilirsek...” dedi. 

Trabzon merkez mi olacak sorusuna ise Yiğit Alp, “Seçilirlerse merkez Trabzon mu olacak, Trabzon kulüp merkezi neresi? Trabzon. Tabi ki Trabzon... Kanat meselesi ne kanadı. Kanat ne? Vakfıkebir’de doğdum, Trabzon Anadolu Lisesini bitirdim. Kulübün üyesiyim. 30 yıllık divan üyesiyim. Ben İstanbul kanadı, kim Trabzon kanadı? Bu kadar gelişen dünyada... Süreç ile ilgili görmek lazım. Sadece kamuoyuna anlatıldığı kadarıyla biliyoruz. Muhakkak eski yönetim çözüm arayışına girmiştir” dedi. 

Bordo-Mavililerin yüklü borç yüküyle ilgili olarak ise, “Talip olduğumuza göre demek ki bu parayı ödeyebiliriz diye talip olduk. Onla ilgili çalışmalarımızı seçilirsek, ertesi gün öğrenilir..” yanıtını veren Yiğit Alp, dün yaşanan gerginlikle ilgili olarak ise, “Kongrelerde Trabzonspor delegesini hür iradesine kimse ipotek koyamaz. İbra eden de kendi hür iradesiyle, ibra etmeyen de kendi hür iradesiyle ibra etmez. Çekimser kalan da kendi hür iradesiyle çekimser kalır. Trabzon delegesi kendi kararıyla kendisi verir. O kararı hür iradesiyle verdiği için delegedir. Kimseye dayatma yapılamaz” dedi.