Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Videoton'a elenerek Avrupa'ya erken veda eden, ligde de 8 puan toplayabilen bordo-mavililer, bu sezon iki ön eleme turu ve play-off turunu geçerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterirdi, ligde de 9 puan elde etti.

FIRTINA AVRUPA'DA DAHA İYİ
Trabzonspor, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda seri başı olarak katıldığı kura çekiminde eşleştiği Videoton ile Trabzon'da 0-0 berabere kalmıştı. Deplasmandaki maçta 0-0 beraberlikle sona erince bordo-mavililer penaltı atışlarında 4-2 mağlup olarak Avrupa'ya erken veda edip hayal kırıklığı yaşatmıştı. Karadeniz ekibi, Avrupa maçlarını iki beraberlikle tamamlayabilmişti.

Bordo-mavililer, bu sezon teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da 7 maçta kaybetmedi. Kulüp tarihine Avrupa'da ilk kez 7 maç kaybetmeyen teknik adam olarak geçen Akçay, bu maçlarda 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Karadeniz ekibi Akçay yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0 beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek Avrupa'da iyi sonuçlarını sürdürdü.

Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına da deplasmanda Apollon Limassol'u 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Geçen sezonu Avrupa'da golsüz tamamlayan Kardeniz ekibi, bu sezon ise yoluna devam ettiği Avrupa kupalarında 7 maçta 15 gol kaydetmeyi başardı.

BORDO MAVİLİLER LİGDE 1 PUAN ÖNDE
Trabzonspor, geçen sezon ligde 5 hafta sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ilk 5 hafta sonunda 8 puan toplamıştı. Geçen sezon söz konusu dönemde Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan bordo-mavililer, Sanica Boru Elazığspor ve Sivasspor'u mağlup ederken, Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olmuştu.

Bu sezon ise Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'a yenilen bordo-mavililer, Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Kayserispor'u mağlup ederek 9 puan elde etti.

Trabzonspor, yeni teknik direktörü ile bu sezon yaptığı resmi maçlarda yüzde 75'lik galibiyet oranı yakaladı. Bordo-mavililer, Avrupa ve ligde yaptığı 12 maçta 9 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.