Trabzonspor’da Yargıtay kararını hiçe sayıp, camiada ki tepkilere kulağını tıkayan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, olası bir kongre ihtimaline karşı kulübe verilen paraların tahsilatına başladı. Göreve geldiği dönemde kulübe verilen paralar için “Bağış mı? Borç mu?” tartışmaları yaşanırken, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu durum için, “Yakın dostum Fatih Güner’den 3 milyon, aile dostumuz Ali Ağaoğlu’ndan da 3 milyon 600 bin TL borç aldık. Bu paraları da kulübe güvensizlik ortamı olduğu için şahsıma borç verdiler” açıklamasını yapmıştı. 

O’ NA GÜVENMİŞLER
Trabzonspor’da yaşanan bu süreçlerin ardından Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını onaması, Hacıosmanoğlu yönetimini “yok” sayarken, bu karar kongre ateşinin yanmasına neden oldu. İşte bu ateş, başkan Hacıosmanoğlu’nun kulübe ‘bağış ya da borç’ adı altında verilen paraların da geri alınması sürecini başlattı. Hacıosmanoğlu paraları aldığı dönemde, “Kulübe değil, bana güvendikleri için para veriyorlar...” deme yanılgısına düşerken, kendisi de aynı anlayışı benimsediğini gösterdi.
ALACAKLARI SIFIRLIYOR
 Olası bir kongre durumunda borç olduğunu söylediği paraları geri alamama endişesi yaşayan başkan Hacıosmanoğlu, paraların tahsilatına da başladı. İlk etapta geçtiğimiz günlerde kulüpten 3 milyon TL’lik bir tahsilat yapan Hacıosmanoğlu’nu olası bir kongreye kadar alacaklarını sıfırlayacağı öğrenildi. Hacıosmanoğlu’nun bu operasyonu, “Trabzonspor’da paranız kalmaz... Ne bu acele?” yorumlarını da beraberinde getirirken, kulübe verilen paraların borç mu, bağış mı olduğu hala belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Günebakış Gazetesi