61SAAT SPOR SERVİSİ-UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında sahasında Arnavutluk'un Kukesi takımını konuk eden Trabzonspor, aldığı 3-1'lik galibiyetle gruplara kalma başarısını gösterdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Trabzonspor, deplasmanda 2 - 0 mağlup ettiği Arnavutluk ekibi FK Kukesi'yi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda da 3 - 1'le geçerek adını gruplara yazdırdı. Trabzonspor'un gruplardaki rakipleri yarın çekilecek olan kura sonucunda belli olacak.

Maçın 14. dakikasında Adrian'ın sağdan ceza sahasına ortaladığı topta Giray'ın müdahalesi sonucu top auta giderken ayağını koyan Henrique, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu golle maçın skoru 1-1 berabere gelirken golde büyük etkisi olan Giray, sevincini tribünlere dönerek ‘4’ Rabia işareti yaparak gösterdi. 

Mısır'daki katliam sürerken, darbeye direnenlerin parmaklarıyla yaptığı '4' Rabia işaretini Trabzonspor da Giray’ın yapması taraftarların da alkışını aldı. 

Giray, hafta içinde bir taraftar ile sosyal medyada yaptığı sert atışma ile gündeme gelmişti. 

‘4’ Rabia işaretini Türkiye’de Başbakan Erdoğan’da yapmış futbol sahalarında da ilk olarak Ç. Rizespor’dan Sercan ve Fenerbahçe’den Emre yapmıştı.


İŞARET NE ANLAMA GELİYOR: 

Dördüncü , dört manasına gelen "Rabia" işareti , Mursi yandaşlarının toplandığı Rabiatul Adeviye Meydanı'ndan geliyor. Rabia, Arapça'da 4'üncü anlamını taşıyor.

KAYNAK:
 61SAAT.COM