61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da Eylül ayınının bitimine günler kala ödenmesi gereken 25-30 milyon TL’yi bulmak için Bordo Mavili yönetim kurulu gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Finanstan sorumlu yönetici Ertuğrul Doğan’ın birlikte yürüttüğü “para bulma operasyonunda” henüz arananan 30 milyon TL’ye ulaşılamadığı öğrenildi.

OYUNCU ALACAKLARI VE PRİMLER

Eylül ayının sonuna kadar ödenmesi gereken 25-30 Milyon TL’nin ufak bir kısmını tedarik edebilen Bordo Mavili kurmaylar oyuncuların geçmişe dair prim ve alacaklarını ödeyip FIFA’ya gitmeleri halinde oluşabilecek serbest kalma ihtimallerini kapatmak istiyor.

Bordo Mavililerde oyuncuların alacakları yanı sıra menajer ve teknik direktörü ödemeleri de bulunuyor.

Öte yandan Bordo Mavililerin ay sonuna kadar paranın tamamını bulup ödemeleri tamamlaması bekleniyor. 

HACISALİHOĞLU NE DEMİŞTİ?

Trabzonspor'un borcunun, gelirinin ve ekonomik durumunun çok üzerinde olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu "Ulaşması, çözümlemesi çok zor olan bir durum. Çok gecikmiş borcu var. Geçmiş dönemlerden ismini hatırlayamadığımız, menajer, kulüp, oyuncuların alacaklarıyla karşı karşıya. Belki birçok futbolsever durumu iyi biliyordur ama bilmeyenler için söyleyeyim, en garanti alacak futbolcu, teknik direktör alacaklarıdır. Müracaat ettikleri zaman UEFA'dan veya TFF'den tahsilatı çok garanti, kolay bir durumdur. Şayet aksi olursa kulüp birçok ağır yaptırımla karşı karşıya kalır ama Trabzonspor'un da bu kadar borcu karşılayacak geliri, imkanı yok. Bunu camianın anlayıp bu konuda anlayışlı olması gerekiyor. Çünkü ben de Trabzonspor taraftarıyım, yönetimde bulunan herkes Trabzonspor taraftarı. Yönetimdeki insanların, tribünde oturan diğer Trabzonsporlulardan herhangi bir farkı, üstünlüğü, ayrıcalığı yok. Onun için konuyu beraber değerlendirip çözüm aramamız gerekiyor."