Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Olcan Adın, bordo-mavili forma altında çıktığı 113 resmi müsabakada 30 gol atıp 35 gole de asist yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in sona ermesiyle birlikte Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini yönetime ileten milli oyuncu Galatasaray'a transfer olmasıyla birlikte muradına erdi.

2011-2012 sezonunun devre arasında Gaziantepspor'dan, Trabzonspor'a transfer olan Olcan Adın, 2.5 yıl geçirdiği Trabzonspor'da, Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi maçları olmak üzere toplam 113 maçı çıkan oyuncu bordo-mavili forma altında 30 gol atarken 35 gole de asist yaptı.

Trabzonspor forması altında 21 sarı kart gören oyuncu kırmızı kart görmedi. Karadeniz ekibinde oynadığı süre boyuncu başarılı sezonlar geçiren Olcan Adın'ın, bordo-mavili takımda 1 yıllık sözleşmesi bulunuyordu. Milli oyuncu takımdan ayrılırken Trabzonspor'un kasasına ise 4 milyon Euro gibi bir rakam soktu.

TRABZONSPOR'DA PARLAYAN İSTANBUL'DA GALATASARAY'A GİDİYOR
Galatasaray'ın, Trabzonspor'dan Olcan Adın'ı transfer etmesinin ardından son 3 yıl içinde Olcan Adın, bordo-mavili takımdan, sarı-kırmızılı takıma giden 6 oyuncu oldu. 2010-2011 döneminde Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam gibi oyuncuları Galatasaray'a kaptıran Trabzonspor, ertesi sezon da Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi oyuncularını kaptırdı. Söz konusu oyuncuların takımdan ayrılmasından sonra Trabzonspor'un iskelet kadrosu bozulurken, bordo-mavililer son olarak Olcan Adın'ı Galatasaray'a vererek futbolcularının İstanbul takımlarına gitmesine engel olamadı. Bir şekilde yolları İstanbul takımlarından geçtikten sonra Anadolu kulüplerine yolları düşen oyuncuların Trabzonspor'da yıldızlarını parlattıktan sonra yıldızları söndüğü İstanbul takımlarını tercih etmesi spor kulüpleri için ayrı bir araştırma konusu oldu.