Maça çıkmadan değerini katladı Trabzon’un transfer döneminin bitmesine saatler kala kadrosuna kattığı Majeed Waris, 4 günde 2.5 kat değer kazandı.

Trabzonspor, yıllardır özellikle yabancı futbolcularda izlenen yanlış transfer politikaları nedeniyle çöpe giden milyon avroların acısını çıkartmaya başladı. Marc Janko’da büyük zarar etse de Adrian ve Henrique gibi oyuncularını satıp ciddi bir sağlayan bordo-mavililerin başına bu kez talih kuşunun en büyüğü kondu.
Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in takımın başına gelmesiyle birlikte yaz döneminin açık ara transfer şampiyonu olan Karadeniz fırtınasının 1 Eylül’de kadrosuna kattığı Majeed Varis, 4 günde tam 2.5 kat değerlendi. Yok artık dedirtecek bu artış bakın nasıl gerçekleşti..

Boşnak Hoca’nın uzun zamandır takımda görmek istediği Ganalı için Trabzonspor, transferin son gününe kadar bekledi. Spartak Moskovalı golcü için yapılan uzun pazarlıklar sonucunda Ruslar’ı 6 milyon avroya ikna eden başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncuyla 4 yıllık kontrat yaptı. Resmi imzalar atıldı, aradan daha 24 saat geçmeden Trabzon’a ilginç bir telefon geldi. Arayanlar Katar’dandı ve 22 yaşındaki golcüyü transfer etmek istediklerini söylediler. 

Teklif çok cazipti. Tam 15 milyon Euro ödemeye hazır olduklarını belirttiler. Yani Trabzon’un Spartak’a verdiğinin tam 2.5 katı. Bu karlı öneri sadece parayla da sınırlı değildi. “2 yıl oyuncu sizde kalsın, sonra biz alırız” dediler. Bu teklif başkan Hacıosmanoğlu’nu tabir-i caizse mest etti. Beklenmedik bu gelişme karşısında kafası karışan başkan, düşünmek için Katarlılar’dan süre istedi. Hacıosmanoğlu, Waris’i bu cazip şartlara rağmen satar mı bilinmez ama futbolcunun piyasasının bu denli yüksek olması yönetimi de haklı olarak daha şimdiden “Transferde bu kez 12’den vurduk” düşüncesine itti.