Trabzonspor transfer taarruzuna savunmadan başladı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in görevde kalıp, kalmayacağı konusundaki tartışmaların gölgesinde transfer için düğmeye basan bordo-mavili yönetim, Toulouse’un 22 yaşındaki Tunuslu stoperi Aymen Abdennour ile Liecester City’nin Fildişi Sahilli savunma oyuncusu Sol Bamba’ya kanca attı.
Şampiyonlar Ligi finalini izlemek üzere Almanya’ya giden Başkan Sadri Şener’in bugünİstanbul’a dönmesiyle bu futbolcular için izlenecek yol haritası belirlenecek. Sözleşmesi biten Polonyalı Glowacki ile yollarını ayıran Karadeniz ekibi, Giray ve Mustafa Yumluharicinde takımda stoper kalmaması nedeniyle önceliğini savunmaya verme kararı aldı.
Toulouse’de top koşturan Umut Bulut’un ısrarla tavsiye ettiği Tunuslu Abdennour’u listesinin ilk sırasına koyan yönetimin, bonservis bedelinin indirilmesi için Fransız kulübüyle görüşmelere devam ediyor. Didier Zokora aracılığıyla temasa geçilen 1.90’lık stoper 27 yaşındaki Sol Bamba’nın ise bordo-mavili takıma gelmeye hazır olduğu belirtildi. Bamba’nın, İngiliz ekibi ile 2014’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Güneş’le görüşme
Bu arada Başkan Şener’in yaptığı açıklamalarla kafaları karıştıran Şenol Güneş’le bugün bir araya geleceği kaydedildi. 24 Mayıs’ta bir etkinliğe katılmak üzere Güney Kore’ye gidecek olan Güneş’in, bu seyahat öncesinde geleceğiyle ilgili kararını vermesi bekleniyor.



FIFA tescil etti
Bu sezon attığı gollerle sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da isminden söz ettirenBurak Yılmaz’a, FIFA’dan övgü geldi. Avrupa’da sezonun öne çıkan golcüleriyle ilgili bir haber yayınlayan FIFA, Messi ve Ronaldo’nun göz kamaştırıcı bir futbolla dikkatleri üzerlerine topladıklarını belirterek, “Ancak sezona damga vuran başka isimler de vardı. Örneğin Trabzonsporlu Burak Yılmaz. Bu yıl ortaya koyduğu oyunla izlenesi golcüler sınıfına girdi. 33 gol atarak göz kamaştırıcı bir performans sergiledi. Fiziği ve hızıyla dikkat çeken Trabzonspor’un gol makinesinin belki de tek eksiği Avrupa arenasında, lig kadar başarılı olamamasıydı” ifadeleri kullanıldı.


Adrian’ın dileği
Trabzonspor’un 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği, ancak ilk sezonunda beklentileri karşılıksız bırakan Polonyalı oyuncusu Adrian Mierzejewski, şampiyonluğa ulaşamadıkları için üzgün olduğunu söyledi. Polonya basınına konuşan Adrian şunları söyledi: “Sezonu 3. bitirmemiz bizim için teselli oldu. En azından bu şekildeUEFA Avrupa Ligi bileti aldık. Ben bu sezon çok iyi bir performans gösteremedim. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde dev rakiplerle oynadık. Buradaki maçlarda üst düzey mücadele oldu ve inanılmaz deneyim kazandım. Gelecek sene herşeyin daha iyi olacağını düşünüyorum.”