61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve futbolculardan Sefa Yılmaz, maçın oynanacağı statta bir basın toplantısı düzenledi. Yanal, Legia Warzsawa ile grup liderliği maçı oynayacaklarını vurgulayarak, “Bu maç gruptan hangi sıralama ile çıkılacak onu belirleyecek. Trabzon’da oynanan ilk karşılaşmada rakibimiz bizi yenmişti.

Milli takımlardaki başarılarıyla da yükselen bir Polonya futbolunu izliyoruz. Genç yetenekli oyuncuların da bulunduğu iyi bir takımla oynayacağız. Bu grupta takım oyununu oynayarak şu anda bulundukları yerle iyi bir takım olduklarını kanıtladılar. İyi oyunculardan kurulu bir Trabzonspor takımı var ve biz yarın akşam rakibimizle çok fazla istediğimiz grup liderliğini yakalamak için oynayacağız.

Çünkü bunun bir avantajı var ki oda ülke puanı. UEFA’daki puanlamanın da önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarın keşke seyirci ile oynasaydık. Çünkü futbol seyircisiz olmuyor. Ama televizyon başında izleyenlere iyi futbol izletip güzel bir sonuçla buradan dönmek istiyoruz.

İki oyuncumuzun sakatlıkları bulunuyor.

Son dakikada waris ağraların olduğunu ve bu maça hazır olmaıdğını bize iletti. Bizde onu kadrodan çıkarttık. Papadopoulosun da kasığında bir problemi var oda sanırım bir hafta daha bizimle olmayacak. Medjanin kart cezalısı durumu var. oda bizimle olmayacak.

Beni oyunculardan çok takım oyunu etkiledi. İzlediğim kadarıyla avrupadaki oyun sistemini etmiledi. Bir farklı skorla kazandılar ve sonuna kadar mücadele ediyorlar. Bizim trabzon’daki maçta da oyun disiplininden hiç vazgeçmerdiler. Ben de takım oyununa inanan biriyim. İyi bir takımla oyanayacağımızı düşünüyorum.

Legia seyircisinin çok fanatik ve ateşli olduğunu biliyorum. Maç akşamı seyirciyle oynama taraftarıydım. Seyircisiz maç olmuyor. Futbolun en olgularından bir tanesi taraftarlar. Sessiz bir gece olacak, bizde bu sessizliğin rakibi motive edip etmeyeceğini ortaya koyacağımız oyunla ortaya koyacağız. Her şey bize bağlı.

Geçen seneki Legia’da bu değil, Trabzonspor’da geçen seneki takım değil. Biz gruptan çıktıktan sonra Juventus ile karşılaşmış ve elenmiştik. Bu yıl daha iyi bir kadroya sahibiz. Avrupa’nın kıymetini bilen oyunculara da sahibiz. Gidebildiğimiz yere kadar giderek kendi rekorumuzu egale etmek istiyoruz. Kendi vizyonum açısından da bu önemli.

Çok zor bir maç bizi bekliyor ve bizde bunun farkındayız. Bizde çok kaliteli ve güçlü bir takıma sahibiz. Üç puan almak için buradayız ve inşallah yarın maçı kazanarak gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz.