Trabzonspor, yeni sezon için stopere transfer edeceği oyuncuyu Arjantin'de buldu. Güney Amerika'da bir süredir futbolcu izleyen yardımcı antrenör Turgut Kural, San Lorenzo'da forma giyen 27 yaşındaki Jonathan Bottinelli'yi beğendi. Sezon sonu eski takımı Wisla Krakow'a dönecek olan Glowacki'nin yerine takviye yapmayı planlayan bordo-mavililer, stiliyle Fenerbahçe'nin eski stoperi Diego Lugano'yu andıran Bottinelli'de karar kıldı.

AYNI ZAMANDA SOL BEKTE DE GÖREV YAPIYOR
Racing Club'dan Matias Chais ve Matias Martenis, Boca Juniors'tan Roncaglia ve Arsenal Sarandi'den Guillermo Burdisso ile birlikte takibe alınan Bottinelli, 5 alternatif arasında ön plana çıktı. Kulübüyle sözleşmesi haziran sonunda bitecek olan 27 yaşındaki oyuncunun sol bekte de görev yapabildiği ve transferin Süper Final'den sonra biteceği dile getirildi.

İTALYA'DA ARJANTİN'E
2008-09 sezonunda İtalya'nın Sampdoria takımına giden Bottinelli, burada yaşadığı sakatlıktan sonra tekrar eski kulübü San Lorenzo'ya döndü.

LİGİNDE EN FAZLA GOL YİYEN TAKIMLAR ARASINDA
Ancak bu transferde kafaları en çok karıştıran durum ise Bottinelli'nin yaşadığı sakatlık. Sakatlığın ardından yeniden Arjantin'e dönen Bottinelli'nin takımı San Lorenzo'nun da Arjantin liginde durumu pekde iç açıcı görünmüyor. 20 takımlı Arjantin liginde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan San Loronze, yediği 13 gole karşın ancak 6 gol atabilmiş. San Loronze, bulunduğu ligde 8 puanla 17. sırada yer alırken, en fazla gol yiyen 4. takım konumunda... Bu noktada Bottinelli'nin ne kadar yerinde bir transfer olacağı ise soru işareti...