Trabzonspor’da Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ile Trabzonspor yönetimi arasında yaşanan sürtüşme son olarak da Trabzonspor taraftarlarına da sıçradı. Sürtüşmede taraftarlarda taraf seçerken dün 7 taraftar grubu Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ı destekleyen açıklama yapmıştı. Bugün de Vira, Trabzonlu Gençler, 1461 Meydan ve Farozlular ortak bir açıklama yayınlayarak yönetime sahip çıkarken Onursal Başkan Yılmaz’ı yerdi.

ONURSAL DEĞİL SORUNSAL BAŞKAN
‘Onursal değil, sorunsal başkan” başlıklı yazıda özetle şu ifadelere yer verildi:
“Trabzonsporlunun asli görevidir Trabzonspor’un menfaatlerini korumak, kollamak. Bu misyon için hepimiz elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışırız. Hedef her zaman Trabzonspor’un menfaatidir. Tevazu sahibidir bu camia. Kişilere ve özellikle de mevkilere saygılı olmayı bilir; bilmelidir de”
M. Ali Yılmaz; Trabzonspor’un onursal başkanı olarak bilinen eski başkan. Tanımayanınız yoktur ama biz yine de biraz hatırlatalım:

ARTI PARAYLA ALDI, BORÇ BIRAKTI
“Kulübü yönetirken popülizmle beslenen politikaları, kasasında artı parayla devraldığı Trabzonspor Kulübü’nden ayrılırken kaynağı nereye gittiği, nedede olduğu belli olmayan sözde milyonlarca dolarlık alacağı için karar aldırarak kulübün gelirlerini temlik ettirerek Trabzonspor’un tarihinde en zor dönemiyle karşı karşıya bırakılmasını, geçmişten bugüne onlarca örnekle ortaya konulabilecek, bugünler de şahsına ait yayın organlarının sergiledikleriyle yeniden ayyuka çıkan Fenerbahçe sempatizanı, takımı için emek veren futbolcuya ‘Yamyam’ diyebilecek kadar ileri giden uslübünü hatırladınız mı”

KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR
Yılmaz’ın kendine yakışan fakat insanların onu tanıdığı makama yakışmayan açıklama yaptığının ileri sürüldüğü yazıda; “Onursal başkan sıfatını taşıyan bir kişinin halen devam eden şike sürecinde büyük bir mücadele ortaya koyan kulüp başkanını yöneticilerini “Bu camianın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Şenol Güneş’i mesnetsiz ifadelerle eleştirmesi, Trabzonspor kulübünü söylemleriyle değersizleştirmesi kabul edilebilir bir tutum değildir. Maalesef Mehmet Ali Yılmaz bu söylemleriyle de tarafını yine Fenerbahçe’den yana belirlemiştir.

FENERBAHÇE'NİN TARAFINI SEÇTİ

Gazetesiyle televizyonuyla etrafındakilerle birlikte şikecilerle el ele vererek Trabzonspor’a büyük darbeleri vurmak, süreçten nemalanmak ve mecut yönetimi sarsmak için elinden geleni ardına koymayan Mehmet Ali Yılmaz onursal değil, “Sorunsal Başkan’ olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor hakkında ki tutumu “Uzadıkça budamalı kurudukça sulamalı” mantığından öte değildir. Trabzonspor’un yükselişini, başarısını kaldıramamaktadır.
Kendisini hep üzerinde gördüğü Trabzonspor’un her zaman ona ihtiyaç duyduğu izlenimini vermek tüm açıklamalarının genel tavrının ana nedenidir”

ONURSAL BAŞKANLIK SIFATI GÖZDEN GEÇİRİLSİN
Açıklamada Onursal Başkan Yılmaz ile ilgili sert ifadeler kullanan taraftarlar şöyle devam ettiler:
“Trabzonsporlu gücü değil, arayı değil, demode uslupları değil, “aklı, mantığı, hakkı dürüstlüğü” arıyor. Gücümüzü ve imkanlarımızı Trabzonspor’un haklı davasında yanında olmak yerine Trabzonspor’un karşısındakilerin lehine kullanan Mehmet Ali Yılmaz’ın taşıdığı ve hak etmediği bu önemli sıfatın kimsenin cebine sımayacak kadar büyük olan Trabzonspor’un değerli delegeleri ve yönetim kurulu tarafından yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI İKİYE BÖLÜNMEDİ
Mehmet Ali Yılmaz’ın söylemlerini “Trabzonspor taraftarının düşünceleri” olarak yansıtmaya çalışan Mehmet Ali Yılmaz’ın geçmişte ve bugün Trabzonspor’a verdiği zararları görmezden gelen, kendi çıkarlarını ve gelecek hesaplarını ‘Trabzonspor’un menfaatlerinin önünde tutanları da bu camia görmektedir. Hangi amaç için hareket ettiklerini açıklamalarını nerede kimlerle hazırladıklarını ve her şeyden önemli ‘Trabzonspor taraftarının genel görüşünü yansıtabilecek yeterlilikte olmadıklarını gayet iyi bilmektedir. Bu nedenle asla gelinen noktada ‘Trabzonspor taraftarı ikiye bölünde’ şeklinde aktarılmamalıdır.

Son söz olarak mesnetsiz ifadeleri nedeniyle kınadığımız Mehmet Ali Yılmaz’ın taşıdığı sıfatı hak etmediğini düşünüyor, gerekli adımların bir an evvel atılmasını bekliyoruz”

Taraftar grupları yaptıkları açıklamanın ardından Trabzonspor’un gerçek taraftar grupları şeklinde bir yazı yazmaları ise dikkat çekti.




KAYNAK: 61SAAT.COM