Trabzonspor, transferde özellikle yabancı oyuncu konusunda yol haritasını UEFA’dan çıkacak karara göre şekillendirecek. Bordo-Mavililer, F.Bahçe’ye Avrupa yasağı gelmesi ve Şampiyonlar Ligi vizesi alınması durumunda bütçeyi en yüksek hedef olan 15 milyon EURO’ya çıkartarak, en az 2 yıldız kadrosuna katacak. Eğer Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’ne giderse o zaman stoper ve Burak’a göre olursa bir forvet dışında daha az maliyetli yerli isimlere yönelecek.


İSTENİLEN İLE DÜŞÜNÜLEN RAKAMLAR ARASINDA UÇURUM
Yurt içinde için de düşünülen isimlerde ise hüsran yaşanıyor.. Çünkü kulüplerin istediği rakamlar ile Trabzonspor’un düşündüğü rakamlar arasında büyük uçurumlar var.
G.Antepsporlu Dany için yapılan görüşmede 2 milyon EURO+Sapara’yı öneren Bordo-Mavililer’in 4.5 milyon EURO’luk istek karşısında geri adım atıldı.

ALPER İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARILDI
Alper için Eskişehirspor’a son teklifi 3 milyon EURO düşünen Bordo-Mavililer, Eskişehir’in daha önce F.Bahçe ile anlaştığı 5 milyon EURO’luk bonservisi talep etmesi bu transferi de zora soktu. Ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin kapısından dönen başarılı orta saha oyuncusunun, bordo-mavili takımın teklifine olumlu yanıt verdiği öğrenildi. Sezon bitmeden Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile Alper'in transferini görüşen ve 'öncelik' sözü alan başkan Sadri Şener, önümüzdeki günlerde kırmızı-siyahlı yönetimle bir kez daha masaya oturacak. Bonservis için 3 milyon euro'yu gözden çıkaran Karadeniz ekibinin, A Milli Takım'da görev alan Alper Potuk'a 5 yıllık sözleşme imzalatacağı belirtildi.
Bordo-Mavililer, Kayserispor’un soldaki yıldızı H.Ali Kaldırım için teklifinde ise 6 milyon EURO gibi rakam duyunca, yurt içindeki tüm girişimlerini beklemeye aldı.

ALPER’İN AÇIKLAMALARI HEYECAN YARATTI
Öte yandan Alper’in son açıklamaları Bordo-Mavili camiada heyecan yarattı. Trabzonspor'un transfer gündemindeki Alper Potuk, "Bordo-mavili formayı giymek isterim" diye konuştu. Alper, "Devre arasında Fenerbahçe'ye transferim son anda olmadı. Artık o defter kapandı. Trabzonspor beni iki yıldır istiyor. Ben de Bordo-Mavili fomayı giymek isterim. Trabzonsporlu yöneticiler ile Başkanım Halil Ünal konuşmuş. Duyduğum kadarıyla görüşme olumlu geçmiş. Gelecek yıl Trabzonspor'da oynayabilirim" dedi.

SAMUEL HOLMEN DE GÜNDEMDE
Fırtına'nın hedefindeki bir başka isim ise İsveç Milli Takımı'nın kadrosuna da davet edilen İstanbul BB'li Samuel Holmen... Trabzonspor, iki sezondur Türkiye'de bulunan ve istikrarlı futboluyla dikkat çeken 28 yaşındaki oyuncu için nabız yoklamaya başladı. Holmen'in fiyatının yükselmesinden korkan yönetim, EURO 2012 başlamadan transferi bitirmeyi planlıyor.