Aslen Trabzonlu olan Op. Uzm. Dr. Ufuk Şentürk 19.12.1977 yılında Berlin’de dünyaya geldi. Şentürk, tıp eğitimini Avrupa’nın en büyük Tıp Fakültelerinden olan Berlin Humboldt Üniversitesi Tıp Fakültesinde gördü. 2001 – 2004 yılları arasında Hertha Berlin Kulübü’nde görev yapan Şentürk 2005 yılında ise Avrupa’nın en büyük üniversite hastanesi olan Berlin Humboldt Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde; Ortopedi, Travmatoloji ve Spor Hekimi olarak göreve başladı. 2009 yılında da bu bölümün şefi oldu.

Eğitimini Almanya ve Amerika’nın yanı sıra çeşitli ülkelerde 50’nin üzerinde katıldığı kongre, kurs ve seminerlerle zenginleştirdi ve iştirak ettiği birçok araştırma uluslararası tıp yayın dergilerince yayınlandı.

İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Şentürk, Amerika’da ileride derecede diz cerrahisi eğitimi, Fransa’da ise yine ileri derecede protez cerrahisi eğitimi aldı.

Dünyanın her noktasından gelen hastaların tedavi gördüğü Berlin CSSB Sporcu Sağlık Merkezi kurucu hekimlerinden olan Şentürk, bu zamana kadar 3 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirdi.

19 yıl amatör olarak futbol oynayan ve son olarak da Berlin’de Meteor06 Berlin futbol takımını çalıştıran Op. Uzm. Dr. Ufuk Şentürk’e görevinde başarılar diliyoruz.