Halilhodzic'in oyuncuları hedef alan açıklamaları, özellikle yeni transferleri etkiledi. Geçen sezona damga vuran Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Anıl Taşdemir, Turgut Doğan gibi isimler gönderilme korkusuyla karşı karşıya kaldı.

Trabzonspor, bombaları üst üste patlatıyor. Ancak Vahid Halilhodzic, karamsar açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu durum yönetimi ve camiayı rahatsız ediyor. En büyük sıkıntıyı ise kuşkusuz yeni transferler yaşıyor. Geçen sezona damga vurarak Trabzonspor forması giymeyi başaran gelecek vaadeden yerli isimler Avusturya kampı boyunca kendilerini Bosnalı teknik adama göstermek için çalıştı. Fakat Halilhodzic'in hazırlık maçlarının ardından yaptığı olumsuz açıklamalar takımda tam bir belirsizlik ortamı yaşanmasına neden oldu. Özellikle Turgut Doğan Şahin, Anıl Taşdemir, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler ve 1461'den gelen Barış Memiş gibi geride kalan sezonun dikkat çeken isimleri bu durumdan son derece rahatsız. Gönderilme korkusuyla karşı karşıya kalan bu oyuncuların basına da yansıyan birtakım haberler nedeniyle psikolojik olarak takıma kendilerini tam anlamıyla veremedikleri öğrenildi. Futbolcular, hocanın bu konudaki kararını en kısa zamanda vermesini istiyor.

Diğer takımları ateşliyor

Futbolcuların kafasının karışmasına neden olan en önemli etken ise diğer Anadolu takımlarından gelen teklifler. Halilhodzic, bu şekilde açıklamalar yapınca, transfer arayışında olan Süper Lig takımları bu oyuncuların menacerleriyle temas kurup kafalarının karışmasına neden oluyor. Yönetim de özellikle bu konudan rahatsız oluyor.