Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, transfer çalışmaları hakkında bilgi verirken kadroyu şişirmeyeceklerini belirterek “Gerektiği kadar futbolcu alacağız” dedi. Yeni sezon öncesi geçmişe dönük alacakların çoğunu ödediklerini belirten Başkan Yardımcısı Çakıroğlu, mevcut yabancı oyuncularının fazlalığının ortada olduğunu hatırlatırken şöyle konuştu: “Kadromuzda bulunan her oyuncu değerlidir. Ama milyonlarca lira verilen adamın tribünde oturması da kabul edilemez. Yönetim olarak az ama öz transfer yapmayı tercih edeceğiz.”

Öte yandan Galatasaray’la sözleşmesi sona eren Çağlar ile Kasımpaşa’dan ayrılma ihtimali bulunan Özer Hurmacı ile görüşme yapıldığı öğrenildi. Çağlar, bordo-mavili kulübe gelmeye sıcak bakarken, eğer transfer gerçekleşirse Cech veya Emerson’dan birinin takımdan ayrılması gerekecek.

Mehmet Batdal harekatı

Trabzonspor Yönetimi, Galatasaray’la yollarını ayıran golcü futbolcu Mehmet Batdal’ı da gündemine aldı. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın, “Mehmet gibi bir oyuncuyu her zaman kadromda görmek isterim” dediği, bunun üzerine yönetimin harekete geçtiği öğrenildi. Geçen sezon Bucaspor’da kiralık olarak oynayan tecrübeli golcü, Radyospor’un sorularını yanıtlarken, “Geçen sezon 13 gol attım. Verimli bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Galatasaray’da yeni sezon planlaması içerisinde yer bulamadım. Ama Süper Lig’de kalacağım. Takım ismi veremem; ama büyük takımlar da dahil olmak üzere birkaç takımdan teklif alıyorum. Bir kaç hafta içerisinde durumum netleşir” dedi.