Trabzonspor yönetimi, dün şok ve ani bir kararla 14 Şubat'ta başlayan 'Şike Davası'na müdahil olarak katılmaya karar verdi. İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sözleri bordo-mavili kulübü harekete geçirdi. Yönetim, davanın 30 Mart'taki duruşmasında savunma yapan ve "Esasında iddianame Trabzonspor üzerine kurulmalıydı, yanında biz olmalıydık" sözleriyle Karadeniz ekibini suçlayan Aziz Yıldırım'a yüz yüze cevap vermek için böyle bir karar aldı. Ayrıca 3 Temmuz'dan bu yana devam eden şike soruşturması sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun somut adımlar atmaması, Etik Kurulu'nun son hazırladığı raporda 'şike sahaya yansımamıştır' şeklinde ibareler olduğu yönündeki söylentiler, bordomavili yönetimi harekete geçirdi.

RESMİ BAŞVURU BUGÜN YAPILACAK
Savcılık tarafından yazılan iddianamede haklarında somut suçlamalar olmamasına rağmen, şike davasından tutuklu bulunan başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların karalayıcı söylemlerine yanıt vermek isteyen Trabzonspor yönetimi, davaya müdahil olma başvurusunu bugün yapacak. Başvuru konusunda gerekli hazırlıkların kulüp avukatları tarafından yapıldığı ve büyük olasılıkla bugün, İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidileceği bildirildi.

Trabzonspor'un zarara uğramaması ve mahkemede kendini savunması amacıyla davaya müdahil olmak istediklerini söyleyen genel sekreter Hasan Yener, "Bu konuda avukatlarımız çalışmalarını tamamladı. Büyük olasılıkla yarın (bugün) mahkemeye başvuruda bulunacağız. TFF nezdinde zaten bu süreçle ilgili somut bir adım atılmadı. Bunun yanı sıra mahkemede aleyhimize karalayıcı ifadeler kullanıldı. Bu yüzden davaya müdahil olup, kendimizi aklamak istiyoruz" dedi.

"HAKKIMIZI HER YERDE ARARIZ"
Aziz Yıldırım'ın 30 Mart'taki savunmasında Trabzonspor'u suçlayıcı ifadeler kullanmasına Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, sert bir dille yanıt vermiş ve "Aziz Yıldırım lüzumsuz konuşuyor" demişti. Dünkü gelişme üzerine görüşlerine başvurduğumuz Sadri Şener, "TFF'den hâlâ ses seda yok. Aylardır artık bu iş çözülsün diye bekliyoruz. Hiçbir kulüp önünü göremiyor. Davaya müdahil olabiliriz. Trabzonspor temizdir. Bunu orada da kanıtlarız. Trabzonspor'un haklarını her ortamda ararız" ifadelerini kullandı.