Geçen sezon Trabzonspor formasını terleten bugün ise yurt dışında top koşturan oyuncuları araştırdık. Halil Altıntop, Odrej Celustka, Marek Cech ve Emerson…

Bugün farklı ülkelerde ve farklı takımlarda oynuyorlar. Peki  gittikleri takımlarda ki performansları nasıl? İşte bu yazı bu sorunun cevabı için kaleme alındı. Gelin eski Trabzonsporluların 2013/14 sezonunda ki performansına bir göz atalım…

HALİL ALTINTOP…
Öncelikle saydığımız futbolcular arasında en iyi durumda olanın Halil Altıntop olduğunu belirterek başlayalım. 31 yaşında ki Türk forvet, Augsburg’un ilk 11 oyuncusu. Halil, bu sezon 25 maçta 8 gol ve 2 asistlik performansıyla oynuyor. Daniel Baier’le birlikte Augsburg’da en çok maç oynayan futbolcu olan Halil, 10 gole sahip Andr’e Hahn’dan gerisinde kalsa da takımının önemli oyuncularından olmayı başardı. Halil en iyi maçını 23 Kasım’da oynanan Hoffenheim karşısında oynadı. O maçta Halil 2 kez rakip fileleri havalandırırken takımı müsabakayı 2-0 kazandı. Bunun dışında Almanya Kupası’nda da 3 maçta 1 golü olan Halil’in 2005/6 sezonunda Bundesliga’da daha iyi performans sergilediğini hatırlatmakta fayda var.
O sezon 1. F.C. Kaiserslautern formasıyla 20 gol kaydeden Halil, Trabzonspor’da ise 2011/12 sezonunda Süper Lig’de 5, 2012/2013 sezonunda ise 7 gol kaydetmişti. Geçen sezon bundesliga’da 15. Olan Augsburg bu sezon 25. Haftanın ardından 38 puanla 8. Sırada yer alıyor. Halil’in takımı tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarında oynamayı hedefine yakın görüyor. Augsburg, Avrupa liginde oynama hakkı kazanılan 6. Sıranın sadece 2 puan gerisinde.

ONDREJ CELUSTKA
Trabzonspor’da iki sezon oynayan Celustka, 2011 yılında San Siro’da Şampiyonlar Ligi’nde 1-0’lık İnter Milan maçında attığı galibiyet golüyle hafızalara kazındı.
24 yaşında ki Çek defans oyuncusu sezon başından bu yana kiralık olarak Sunderland forması giyiniyor. İngiltere Premier Lig’inde başarılı bir performansla mücadeleye başlayan Celustka takımında ilk 11 oyuncusu oldu. Bunun sayesinde Çek Milli takımında da davet alan savunma oyuncusu 15 Kasım’da ilk kez milli forma giydiği 2-0’lık Kanada maçında gol bile attı.
Premier Lig’de 19 maç, 1 asist ve 1 sarı kart istatistiği ile oynayan Çek futbolcu lig dışında ki diğer turnuvalarda 6 maçta oynadı. Buna karşın Celustka Şubat ayından beri kadroda yok. Sunderland, bu sezon Lig Kupası’nda final oynasa da Premier lig’de küme düşmemek için mücadele veriyor. Celustka 2 Mart’ta Manchester City’e 3-1 yenildikleri final maçında forma giymediğini de belirtelim.

EMERSON DA CONCEİÇAO
28 yaşında ki Brezilyalı defans oyuncusu Trabzonspor’a 2012’de Benfica’dan transfer olmuştu. Karadeniz Kulübünde yalnız bir sezon oynadı ve 17 maçta 2 gol kaydetti. Emerson, geçen yaz yeniden Fransa’ya döndü. Bir zamanlar bu ülkede Lille kulübünde oynamış ve şampiyon bile olmuştu. Bu sezon Milil futbolcu Mevlüt Erdinç’in eski takımı Rennes’te forma giyiyor. Bu sezon Ligue 1’de sadece 10 maçta (Sadece 5 maçta ilk 11’de yer almış) forma şansı bulan Emerson’un 1 asist ve 1 sarı kartı var.  Rennes 31 puan ile 16. Sırada… Ancak Emerson'da geçen hafta bu takımda ailevi sebeplerden dolayı ayrıldı. 

MAREK CECH…
Porto’dan West Bromvich Albion’a oradan da Trabzonspor’a tranfser olup iki sezon formamızı giyen, kişiliği ve profesyonelliği ile beğeni toplayan Marek Cech, İtalya’da Bologna forması giyiyor. 31 yaşında ki Slovak defans oyuncusu sezon boyuncu iki ağır sakatlık yaşadığından Seri A’da sadece 8 maç forma giyebildi. Bu maçlarda 1 asist yapan Cech’in takımı Bologna ise 28. Haftanın ardından 18. Sırada... 


KAYNAK: TRABZONSPOR DERGİSİ-RASİM MÖVSÜMOĞLU