61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’un Göztepe ile oynadığı mücadelenin yankıları sürüyor.

Kendi saha ve seyiricisi önünde Göztepe’ye 1-0 mağlup olan Bordo Mavililer zirve yarışında yara aldı.

Mücadelede hakem hataları maça damgasını vururken Göztepe’nin Cameron Jerome ile bulduğu gol öncesi yaşanan pozisyon kural hatası yapıldı iddialarını beraberinde getirdi.

Trabzonspor oyuncu izleme ekibinde yer alan Caner Çuvalcıoğlu gol öncesi yaşanan pozisyonda topun maçın hakemi Fırat Aydınus’un sol ayak kopuğuna çarptığını ifade ederek kural hatası yaşandığını ifade etti.

Pozisyonun görseliyle bir açıklama yapan Çuvalcıoğlu “Günlerdir defalarca izledim.Fırat Aydınus sağ ayağını kaldırıyor top sol ayak topuğuna çarpıyor.Oyun kuralları gereği hakem atışı ile başlaması gereken oyun devam ettiriliyor ve sonucunda gol oluyor. Buna da kural hatası deniliyor. Lütfen Sizde izleyin üzerine konuşalım.” İfadelerini kullandı. 

Ulenberg Hakem atışı ve hakeme çarpan top ile ilgili de değişen kurallara ilgili ne demişti?

“Eğer hakem, top ceza sahasındayken oyunu durdurmuşsa hakem atışı kaleciye bırakılacak. Topun hangi takımda olduğu önemli değil. Eğer ceza sahası dışındaysa top hangi takımın kontrolündeyse o takıma bırakılacak. Bu atış oyuncunun en son temas ettiği noktadan yapılacak. Bütün oyuncular hakem atışı yapılan noktadan en az dört metre uzakta duracak. Şimdiye kadar top hakeme dokunduğunda oyun devam ediyordu, hakem yokmuş gibi kabul ediyorduk. Top hakeme çarparak gol olursa artık gol geçerli sayılmayacak, hakem atışıyla oyun başlayacak. Aynı şekilde,  top hakeme çarpıp umut vadeden atağa dönüşürse hakem atışıyla oyun başlayacak. En son hangi takımın oyuncusu topla oynadıysa hakem atışı ona bırakılacak. Böyle bir durumda hakeme çarptığı yerden hakem atışı yapılacak.”

GOLÜ BEİNSPORTS'TAN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Görüntüler Beinsports'tan alınmıştır