Geçen sezon ligin ilk 2 haftasında 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 1 puan elde edebilen bordo-mavililer, bu sezon aynı dönemde 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan toplandı.

Bu sezon 1-1'lik Kardemir Karabükspor ve Uefa Avrupa Ligi'ndeki 0-0'lık Videoton beraberliğiyle eleştirilen Bordo-Mavili Takım, ligde 2. hafta sonunda lider Fenerbahçe ile aynı puanda 3. sırada kendine yer buldu.

Geçen sezona deplasmanda 1-1'lik Manisaspor beraberliği ile başlayan, ikinci haftada sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, ilk 2 haftayı 14. sırada tamamlamıştı.

-Şakar: "Oyuncularımıza güveniyoruz"-

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir kadrolarının bulunduğunu ve oyuncularına güvendiklerini söyledi.

Ligin henüz başında olduklarını ifade eden Şakar, "Ligde iki hafta sonunda 6 puan alan bir takım yok. Aldığımız 4 puan iyi bir başlangıç sayılabilir. İlerleyen haftalar ligdeki durumumuz açısından daha belirleyici olacak. Biz teknik heyetimize, oyuncularımıza güveniyoruz. İyi bir kadromuz var" dedi.