61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'dan iki gazeteye yasak geldi.

Trabzonpor'da bugün yeni Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in imza töreni öncesi dikkat çeken bir kriz yaşandı. Toplantıyı takip etmek için Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerine gelen Günebakış Gazetesi Muhabirleri tesisleri alınmadı. Gazetenin muhabir ve fotomuhabiri Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri dışında bekletilirken bu tavrın neden koyulduğu ise merak uyandırdı. 

Ancak tesislerde gazetelere uygulananan bu ambargonun sadece Günebakış Gazetesi değil, Kuzey Ekspres Gazetesine de uygulandığı ileri sürüldü. 

Konuyla ilgili Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile konuşan TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, tepki olarak toplantıyı terk etti. Taşkın, "Başkan ile konuştuk ancak çözülmedi" dedi. 

Gazeteciler Cemiyeti:
Son derece tehlikeli ve sakıncalı


Yasak Trabzon gazeteciler cemiyeti tarafından da şokla karşılandı. Trabzonspor Gazeteciler Cemiyeti  olayı son derece sakıncalı ve tehlikeli olarak yorumladı.

İşte o açıklama;

KAMUOYUNA

Trabzonspor’un sezon açılışı ve yeni Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in imza töreni sırasında, iki yerel gazetemizin (Günebakış ve Kuzey Ekspres) temsilcilerinin törene alınmadığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Trabzon’umuzun medar-ı iftiharı olarak gördüğümüz Trabzonspor Kulübü’nden, daha sezon başlamadan meslektaşlarımıza karşı girişilen bu olumsuz tutum, hem basın camiası, hem Trabzonspor camiası hem
de şehrimiz açısından son derece sakıncalı ve tehlikelidir.

Bu tür uygulamalardan kimsenin bir yararı olmadığı aşikardır. Bir an  önce yanlıştan dönülmesi, en büyük temennimizdir.
Keyfiyeti, kamuoyuna ve camiamıza saygıyla duyururuz.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti
Yönetim Kurulu