Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'i gol kralı olarak tamamlayan Burak Yılmaz'ı yaz transfer döneminde Galatasaray'a kaptıran Trabzonspor, ligler başlayana kadar golcü oyuncu arayışını sürdürmüştü.

Transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala, Marc Janko'yu renklerine bağlayan bordo-mavililer Avusturyalı futbolcudan henüz beklediği verimi alabilmiş değil. Trabzonspor formasını Süper Lig'de 5 kez sırtına geçiren golcü futbolcu henüz golle tanışamazken; hiç bir karşılaşmada 90 dakika forma giyemedi.

Karadeniz ekibinin yaz transfer döneminde çok ciddi bir biçimde ilgilendiği ancak transferini tamamlayamadığı Dame N'Doye ise, Janko'nun aksine sezona hızlı bir giriş yaptı. Trabzonspor'a transferi bitme aşamasına kadar gelen Senegalli golcü, son anda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına transfer olmuş ve bordo-mavili ekibi yeni forvet arayışına itmişti.

Lokomotiv Moskova ile sezona fırtına gibi başlayan N'Doye, Rus ekibinin formasını giydiği 6 karşılaşmada 3 kez fileleri sarsarken, tam 395 dakika sahada kaldı. Trabzonspor forması ile henüz gol sevinci yaşayamayan Marc Janko ise bu süreçte çıktığı 5 Süper Lig karşılaşmasında yalnızca 110 dakika forma şansı buldu.

Şu ana dek bordo-mavili ekibin beklentilerini karşılayamayan ve forma şansı bulduğu karşılaşmalarda etkisiz bir görüntü çizen 1.96'lık forvet, Porto'dan Trabzonspor'a yaklaşık 2.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olurken; Lokomotiv Moskova, Dame N'Doye transferi için Kopenhag'a 4.5 milyon euro ödemişti.