Gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor, şimdiden harekete geçti. Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe'deyken aldırmak istediği ama başaramadığı Mevlüt Erdinç'i şimdi de Karadeniz ekibinin yönetiminden talep etti. Önceki gün St. Etienne'deki durumu ile ilgili konuşan Mevlüt, "Geleceğimi, hocamız Christophe Galtier'in benimle ilgili vereceği karar etkileyecek ama Türkiye de ülkem olduğundan benim için iyi bir şans olur" ifadesini kullanmıştı. 

Mehmet Ekici devrede 
Bu açıklama 'Trabzonspor çoktan devreye girmiş' şeklinde yorumlanırken, bordo-mavili futbolcu Mehmet Ekici de Milli Takım kampında Mevlüt'e yakın pres uyguluyor. Ekici'nin sürekli birlikte takıldığı 28 yaşındaki golcüye Trabzonspor ile ilgili bilgiler verdiği belirtiliyor. Fransız ekibi ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Mevlüt'ün bonservisi için yönetimin 3 milyon euro gibi bir rakamı gözden çıkardığı dile getiriliyor. Eylül 2013'ten bu yana Etienne forması giyen Mevlüt toplam 47 maça çıktı ve 17 gol attı. Eğer 1.81 boyundaki futbolcu yeşil ışığı yakarsa yönetim Fransa'ya çıkarma yapacak.

BU SEZON 6 GOL KAYDETTi
28 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon 19 lig maçında rakip fileleri 6 kez sarstı. Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündemine gelen Mevlüt, Fransa'daki yüksek vergiler nedeniyle ayrılmak istiyor. Ayrıca daha iddialı, hedefi olan bir takımda forma giymeyi planlıyor.