Normal sezonda Trabzon'daki karşılaşmanın 34'üncü dakikasında çıkan olaylarda Trabzonspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezasının verilmesi, hem Trabzon Valiliği, hem Emniyet Müdürlüğü'nü hem de Trabzonspor yönetimini harekete geçirdi. Yönetim, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu:
"Her türlü provokasyona karşı tedbirli ve dikkatli olalım. Sahaya yabancı madde atılmasını engelleyelim. Aramıza karışması muhtemel gerginlik arayıcılarına fırsat vermeyelim. Maç sırasında oyunu durduracak her türlü hamlenin uzağında kalalım. Gerginlik bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim."

ŞAKAR: "SAĞDUYU BEKLİYORUZ"
Asbaşkanı Nevzat Şakar, resmi makamların aldığı tüm tedbirlere kulüp olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerinin altını çizerek şunları söyledi:
"Hiç bir olumsuz olayın yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade etmek isterim. Çünkü meydana gelecek en küçük bir olumsuzlukta bütün fatura, takımımıza kesilmekte ve bundan çok büyük zararlar görmekteyiz. O nedenle seyircimizin sağduyulu olmasını istiyorum. Taraftarımız takımımıza maç boyunca sahaya yabancı madde atmadan devamlı destek olmalı ve sabır göstermeli."

YÜRÜYÜŞLER BİRLEŞTİRİLDİ
Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin yarın düzenleneceği belirtilen yürüyüş, pazar günü diğer taraftar gruplarının yapacağı yürüyüşle birleştirildi. Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, "Birlik ve beraberlik adına biz de cumartesi günü saat 14.00'te yapacağımız yürüyüşü Pazar günü 14.00'te Meydan Parkı'ndan başlatma kararı aldık. Böylece tüm taraftar grupları bir arada yürümüş, birlik ve beraberliğini göstermiş olacak" dedi.
Kodalak, Pazar günü saat 14.00'te Meydan Parkı'ndan başlayıp Avni Aker Stadyumu önünde bitecek yürüyüşe tüm taraftarların bordo – mavili formaları, pankartları ve siyah bayraklarıyla gelmelerini istedi. Pazar günkü yürüyüşe bordo mavili yönetimin de temsilci gönderebileceği öğrenildi.

TESİSLERİN KAPILARI KAPANDI
Teknik direktör Şenol Güneş, futbolcularını Fenerbahçe maçına konsantre etmeye başladı. Oyuncularına Galatasaray maçında ortaya koydukları futbolu beğendiğini, bu yüzden Fenerbahçe karşısında da aynı arzulu oyunu beklediğini belirten Güneş, "Gol yollarında daha aktif olmanız gerekli. İyi oyunumuzu golle sonuçlandırmamız lazım" dedi.

MUSTAFA BELİRSİZ
Trabzonspor'da Galatasaray maçının ilk yarısında sakatlanarak yerini Glowacki'ye bırakan Mustafa Yumlu'nun tedavisinin devam ettiği, yarın yapılacak son kontrolün ardından pazar günü forma giyip giymeyeceğinin belirleneceği bidirildi. Trabzonspor, son 2 antrenmanını da basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirecek.

TARAFTAR FENERBAHÇE GALİBİYETİ İSTİYOR
Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe karşılaşmasına sezonun en önemli maçı gözüyle baktıklarını söylediler. Bu sezon büyük gerilim yaşadıkları Fenerbahçe'ye karşı oynanan 3 maçta da galibiyet alamamanın üzüntüsü içinde olduklarını belirten taraftarların, internette yaptıkları bazı ilginç yorumlar şöyle:
"Bu sezonu Fener'i yenemeden bitirirsek gözüm açık gideceğim", "Bu maçı alın, isterse bizi küme düşürsünler", "Masada bize karşı yapılan oyunları Avni Aker'in çimlerine gömelim", "Bu maçı kazanın, dileyin benden ne dilerseniz. Zaten bir tek canım var, onu da alın"

2 YENİLGİ 1 BERABERLİK
Trabzonspor normal sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynadığı maçta Fenerbahçe'ye 1 – 0 yenilmiş, ikinci yarıda Trabzon'da oynanan maç 1–1 sona ermişti. Süper Final'in ilk yarısında ise bordo mavili takım İstanbul'da sahadan 2–0'lık mağlubiyetle ayrıldı.