Alman Sport Bild: Transfer şampiyonu Trabzonspor, Ekici'den sonra 22 yaşındaki orta saha Tolga Ciğerci'nin de işini bitirmek üzere
Arka arkaya yaptığı flaş transferlerle Avrupa'yı sallayan Trabzonspor dur durak bilmiyor. En son Werder Bremen'den Mehmet Ekici'yi renklerine bağlayan Karadeniz ekibi, gurbetçi oyuncu Tolga Ciğerci için de girişimlerini hızlandırdı. 22 yaşındaki orta saha oyuncusuyla görüşen Trabzonspor'un kurmayları, Alman ekibi Hertha'ya sundukları teklifi yeniden revize etti ve fiyatı artırdı. Yerine oyuncu alınan ve bu sene fazla forma şansı bulamayacağından korkan genç futbolcu da bu transfer için kendisi bizzat yönetimle görüştü ve izin istedi. 

Bu teklife 'hayır' denemez 
Alman Sport Bild gazetesi, Trabzonspor yönetiminin Tolga Ciğerci'nin transferini bitirmeye de çok yakın olduğunu okuyucularına duyurdu. Gazete, 1992 doğumlu oyuncu için Hertha Berlin'in başta Atletico Madrid olmak üzere pek çok takımın tekliflerini geri çevirebildiğini ama bu sezonun Türkiye'deki transfer şampiyonu Trabzonspor'un finansal olarak çok parlak olan teklifine 'hayır' demesinin zor olduğunu yazdı. Bu transfer de artık an meselesi.