Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "Federasyon yönetimi, gerçekten Türk futbolunun kalkınmasını istiyorsa yabancı oyuncuların sayısını tartışmayı bıraksın, Türk futbolunu yönetmeyi beceremediği ve tarafsızlığını yitirdiği için istifa etsin ve adaletli yabancı hakemleri ülkemize getirmeyi düşünsün" dedi.

Aslan, 2015-2016 sezonundan itibaren geçerli olacak, 28 oyuncunun 14'ünün yerli, 14'ünün yabancı olabileceği ve yabancılardan 11'nin istenmesi halinde sahada yer alabileceğiyle ilgili yeni uygulamayı değerlendirdi. 

TFF'nin bu kararını tanımadıklarını belirten Aslan, "Sezon başından beri aleyhimize 10’a yakın ciddi hakem hatası yapılmıştır, bunun en canlı örnekleri son iki haftada yaşandı. Geçen hafta Eskişehirspor maçında nizami golümüz verilmedi ve oyuncumuza yapılan faul sonrasında gol yedik. Dün akşam Balıkesirspor maçında da aleyhimize verilen uyduruk penaltı ile maça 1-0 yenik başladık" diye konuştu.

Aslan, bordo-mavili ekibin zirve yarışından geri kalmasında oynadıkları kötü futbolun da etkisinin bulunduğunu anlatarak, bundan daha büyük etkenin ise aleyhlerine yapılan hakem hataları olduğunu ifade etti.

"Bizim puanlarımız çalınırken Fenerbahçe ve Beşiktaş’a hakem hataları ile 10’a yakın haksız puan hediye edildi" ifadelerini kullanan Aslan, şunları kaydetti:

"Hakemler adaletli, insaflı ve önyargısız maç yönetseydiler, istediğimiz ve özlediğimiz futbolu oynamaya başlamadığımız bu aşamada dahi diğer takımlarla zirvede kafa kafaya olacaktık. Maalesef şimdi zirveden 13 puan gerideyiz. Zirveden uzaklaşmak bir yana, kulübümüz haksız kaybettiği maç başına 1.2 milyon lira maddi zarara uğrarken ve hataları eleştiren başkanımıza maddi-manevi ağır cezalar verilirken, hatayı yapan hakemler bir kaç maç ceza alıyorlar ve sonra yollarına devam ediyorlar. Bizim maddi manevi mağduriyetimizi kim giderecek?"

- "Federasyon, adaletli yabancı hakemleri ülkemize getirmeyi düşünsün"

Yapılan hakem hatalarına TFF ve MHK'nın seyirci kalmaları nedeniyle kulübün maddi ve manevi haklarının gasbedildiğini savunan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir ortamda bir ortamda, Türkiye Futbol Federasyonu’un aldığı yabancı futbolcu sayısıyla ilgili karar dahil, hiçbir kararını yorum yapmaya değer görmüyoruz. Onların iyi niyetli olduğunu ve amaçlarının Türk futbolunu kalkındırmak olduğunu düşünmüyoruz. Adaletin yerlerde süründüğü bir yerde kalkınma ve gelişme olmaz, zira bu Allah'ın adaletine aykırıdır. Bu nedenledir ki Türk futbol milli takımı başarısızdır ve stadyumlar bomboştur. Bu adaletsiz sistem devam ettiği sürece yabancı veya yerli futbolcu sayısının değiştirilmesi hiçbir anlam ifade etmez."

Aslan, TFF'nin yaptığı icraatların birkaç kulübü güçlendirmek ve kalkındırmaktan başka bir hedef gözetmediğini belirterek, "Federasyon yönetimi gerçekten Türk futbolunun kalkınmasını istiyorsa yabancı oyuncuların sayısını tartışmayı bıraksın, Türk futbolunu yönetmeyi beceremediği ve tarafsızlığını yitirdiği için istifa etsin ve adaletli yabancı hakemleri ülkemize getirmeyi düşünsün" diye konuştu.

(AA-Selçuk Kılıç)