Abdülkadir, “Trabzon’da sokak arasında, amatör takımda oynayan her çocuğun tek bir hayali vardır. O da bir gün Trabzonspor’da oynamak ve bu formayı terletmektir. Bunu yakaladım ve bırakmam” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'da sezonun ikinci yarısında Onazi ile Sosa'nın sakatlanmasının ardından forma giymeye başlayan, oynadığı 18 maçta 6 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Abdülkadir Parmak, daha iyi olmak için her gün çalıştığını söyledi. Parmak, yaşı itibariyle genç futbolcu sayılamayacağını ancak takım için her zaman savaşmaya hazır olduğunu belirterek, "Bireysel performansımın artması benim için tabii ki çok önemli ancak esas önemli olan takımımın iyi işler yapması. Kendime örnek olarak kesinlikle İniesta'yı alıyorum. Onun çok yönlü oyun anlayışı, takımı için sahada her şeyi yapması bir futbolcu adına istenecek tek şey. O, tüm ideali olan oyunculara harika bir rol model" dedi.

BU HAYALLE BÜYÜDÜM
24 yaşındaki merkez orta saha şöyle devam etti: "Trabzon'da sokak arasında, amatör takımda oynayan her çocuğun tek bir hayali vardır. O da bir gün Trabzonspor'da oynamak ve bu formayı terletmektir. Takımda her maç daha fazla süre almam adeta uyanmak istemediğim bir rüya gibi. Bunun tarifi çok zor. Çünkü bunun hayali ile büyümüşsün ve şu an o avuçlarının içerisinde. Böyle bir hayale sahip olmuşken asla bırakmayacağım. Bu takımın vazgeçilmez bir parçası olmak için her zaman çok daha fazla çalışacağım ve çalışıyorum da. Umarım bir gün bu forma altında o özlenen başarıyı yakalamak bizlere nasip olur. Çünkü biz bu kültürün ve ruhun bir parçası olarak yetiştik." (fotomac)