Trabzonspor ile Başakşehir arasında İstanbul’da Başakşehir Stadında oynanan maçın ilk yarısında ki her iki takım lehine de penaltı verilirken bu kararların doğru olup olmadığı da merak konusu oldu. Eski Hakem ve yorumcu Bülent Yavuz, Habertürk Gazetesinde ki köşesinde hakem Halis Özkahya tarafından verilen 2 penaltının da doğru karar olduğunu savundu.
Bülent Yavuz, “Başakşehir-Trabzonspor mücadelesi... İki tane penaltı var. Burak Yılmaz, ceza alanına girince Volkan Babacan elleriyle, ayağıyla ve vücuduyla Burak’ı bozuyor. Hakem Halis Özkahya’nın kararı çok doğru...

İkinci penaltıya gelince; Mustafa Akbaş havada kollarıyla alan büyütüyor, haliyle topun geçmesini engelliyor. Penaltı yüzde 100 doğru karardı” ifadelerini kullandı.

Ancak Yavuz, Trabzonspor’da Burak’a verilen sarı kartın doğru karar olduğunu belirtirken ilginç bir iddia da bulundu. Artık ağız okuma becerisi de kazandığı anlaşılan Yavuz, Burak’ın ayıp ve saygısız bir kelime kullandığını ileri sürdü. Yavuz, “Özkahya, 90. dakikada Burak’a sarı kart gösterdi. Bu kart, itirazdan ve hakem kararını protestodan. Özkahya yüzde yüz doğru karar verdi.

Ancak akabinde Burak Yılmaz’ın ağzından dökülen saygısız ve ayıp bir kelime var. Hakem duysa gereğini yapardı.

Maç içinde Emre Belözoğlu’nun da bu tür bir serzenişi vardı. O da yine saygı çerçevesinde kabul edilemezdi” şeklinde yazısını bitirdi.