UEFA'nın internet sitesinde Oscar Cardozo için hazırladığı dosyaya oyuncunun Benfica kariyerinden en önemli anları derledi. 
İLK GOL
Oscar Cardozo'nun Benfica formasıyla attığı ilk gol, takımla beşinci maçı olan 2 Eylül 2007'de CD Nacional'le deplasmanda oynanan maçtaydı. Kalecinin kısa düşen topunu yakalayıp koşusunu yapan oyuncu penaltı noktası üzerinde topu köşeye gönderdi ve Benfica taraftarına "Merhaba" dedi. Paraguaylı oyunc o sezonu 13 golle kapattı ama en iyi dönemini yaşamasına daha zaman vardı.


İLK HATTRİCK

Cardozo Benfica ile ilk üçlemesini 31 Ağustos 2009'da oynanan ve 8-1 biten Vitória Setubal maçında yaptı. O sene kadrosunda Javí García, Ramires, Fábio Coentrão ve Ángel Dí María gibi yetenekli oyuncuların bir arada olduğu Benfica'nın hücüm hattı doğal olarak çok kuvvetliydi. Cardozo'nun ilk üçlemesini böyle bir ortamda ancak takımdaki 3. senesinde yaşanabildi.

İLK ŞAMPİYONLUK

Benfica birkaç sezondur çok iyi mücadele etmesine rağmen şampiyonluğu hiç kucaklayamamıştı. Ancak takım 2009-2010 senesinde şeytanın bacağını kırdı ve ligi şampiyon tamamladı. Bu da Benfica'nın hala devam eden yükselişinin ilk büyük kıvılcımydı. 2-1 biten Rio Ave maçının ilk dakikalarında golünü de atan Cardozo maçın sonunda Portekiz'de ilk şampiyonluk sevincini de tattı.

100. GOL

Tarihler 5 Aralık 2012'yi gösteriyorken Cardozo Benfica formasıyla en önemli günlerinden birini yaşadı. Beş gün önce Sporting'e karşı üç gol attıktan sonra bir hafta içinde ikinci üçlemesini CS Marítimo karşısındaki lig maçında yaptı. Bu maçta Benfica formasıyla 100. golüne de ulaan Paraguaylı oyuncu aynı zamanda ileri takımın eski oyuncularından İsveçli golcü Mats Magnusson'u geçerek, Benfica tarihinin en iyi yabancı golcüsü unvanına tek başına oldu.
33 DAKİKADA 3 GOL

Benfica - Sporting Lizbon maçları Portekiz'de Kartallar ile Aslanların mücadelesi olarak bilinir. 9 Kasım 2013'te iki takım Portekiz Kupası'nda tur atlamak için karşılaştığında karşılaşmanın 45. dakikasında tabelada 3-1 yazıyordu. İlk gölünü 12. dakikada atan Cardozo 42 ve 45'te farkı açmış ve Bennfica'yı rahatlatmıştı. Her ne kadar Benfica avantajını koruyamamış ve maç uzatmaya gitmişse de kazanan yine de Benfica oluyordu.