61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da 1 - 1 biten Alanyaspor maçının etkili isimlerinden Ekuban, Gana Milli Takımının, Sudan ile yapacağı Afrika Uluslar Kupası Elemeleri maçı için milli takımın aday kadrosuna çağrıldı. 
Gana’nın ilk olarak kendi evinde 12 Kasım’da ardından Sudan’da 17 Kasım’da yapacağı maçlar için aday kadroya çağrılan Ekuban’ın, Koronavirüs tedavisinin yeni bitmesi ise endişe yarattı. 


Hatırlanacağı üzere Gana’nın Mali ve Katar ile yapacağı karşılaşmalar için yine Milli Takıma çağrılan Ekuban, Beşiktaşlı Mensah ile birlikte Koronavirüse yakalanmış ve bordo - mavili oyuncu 3 hafta takımdan ayrı kalmıştı. 
Tedavisi biten ve takıma yeni dönen Ekuban’ın Alanya maçında gol atamasa da etkili bir oyun ortaya koymuştu. 
Gana Milli Takımının, Sudan ile yapacağı karşılaşmanın aday kadrosuna çağrılmayan Beşiktaşlı Mensah ile milli formayı giymeye ara verdiğini açıkladı. 


Mensah, “Milli takıma ara verdim. Şimdilik kariyerime konsantre olmak istiyorum. Destekleri için tüm Ganalılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Öte yandan Gana Milli Takımında Koronavirüs korkusu yaşanıyor. 
Crystal Palace patronu Roy Hodgson’da Koronavirüs salgını sırasında kulübün dört oyuncusunun Afrika Uluslar Kupası eleme maçlarında görev alması ve uluslararası seyahatlerden duyduğu endişeyi dile getirdi.