Trabzonspor'da 26 Mayıs 2013'de göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teknik direktörler konusunda yakalayamadığı istikrar en çok futbolcuları şaşırtıyor. Göreve gelir gelmez Tolunay Kafkas'la yollarını ayıran Hacıosmanoğlu ardından Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve Shota Arveladze'yi göndererek 2 yılı aşan görev süresi boyuncu 6 teknik adamın görevine son verdi. Bu durum futbolcularında dikkatini çekmeye başladı.
BİR YILDA 4 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTILAR
Özellikle geçtiğimiz sezondan itibaren Trabzonspor forması giyen yerli ve yabancı oyuncular yaşanan teknik adam değişikliklerine en çok şaşıran isimlerin başında geliyorlar. Teknik adam konusunda son 2 sezondur bir türlü beklediği istikrarı yakalayamayan bordo-mavililerde futbolculardan Onur, Aykut, Sefa, Mehmet Ekici, Salih Dursun, Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan, Kevin Constant, Cardozo, Deniz Yılmaz ve Medjani gibi isimler 1 yıl içerisinde 4 teknik adamla çalışmak durumunda kalan futbolcular oldu.
TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİKLERİ FUTBOLCUYA DAYALI SİSTEMİN ÜRÜNÜ MÜ?
Trabzonspor'da yaşanan teknik adam değişiklikleri akıllara bordo-mavili kulüptefutbolcuya dayalı sisteminin devam ettiği görüşünü ön plana çıkardı. Sezon başında sportif direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Shota Arveladze bu konuda büyük bir mücadele verse de alınan saha sonuçları önlerinde set oluşturdu. Türk futbolcular ederlerinin çok üstünde para kazanmaları ve yapılan sözleşmeler nedeniyle, yönetimlerin kendilerine mahkum olduğunu fark eden futbolcular sistemi istedikleri yönde manipüle edebiliyorlar. Bu sisteme zamanla takıma katılan yeni oyuncuların da uyum göstermesi, görevde bulunan teknik adamların çalışma alanlarını etkiliyor. Türkiye’de futbolcuya dayalı sistem hüküm sürdüğü spor kamuoyu tarafından bilinse de bu konuda başta Trabzonspor olmak üzere diğer kulüpler de radikal kararlar almış durumda değiller.
Kaynak: İHA