A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Güneş, Beşiktaş'ta forma şansı bulamayan Oğuzhan Özyakup'u neden milli takım kadrosuna aldığını, Trabzonspor'da forma giyen Hüseyin Türkmen, performansı yüksek olup Milli Takım'a çağırılmayan futbolcularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu..

"DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ AMA ALMADIĞIMIZ HÜSEYİN TÜRKMEN VAR"

"Hasan Ali'nin dinlenmeye ihtiyacı olduğu için hazırlık maçlarında düşünmeyebilirim. Gökhan'ın sakatlığı var, Zeki'ye orada bakabilirim. Düşündüğümüz ama almadığımız Hüseyin Türkmen var. Ozan, Çağlar hiç oynamadı."

"Ligin yorgunluğu içinde olan oyuncuları yine dinlendirebiliriz. Üst üste maç oynayanlar var, psikolojilerine bakacağız. Oyuncuların uyumu kadar, bireysel performansları da görmek istiyorum."

"Cenk hiç oynamadığı halde forma verdik, oynadığı zamanlardankinden daha iyi performans verdi. Çağlar hiç oynamadı mesela... Merih var, Ozan var. Trabzon'da Hüseyin'in çıkışı var. Şuna inansınlar, sevgimiz de adaletimiz de var. Adil olmamız sevgimizin önündedir."

"Almanya, Fransa, İngiltere kendi aralarında hazırlık maçı yapıyor. Biz Kuzey Avrupa ülkelerini istedik onlar da olmadı. Özbekistan ve Yunanistan oldu. Özbekistan ile ülke ilişkilerimiz de iyi."

.