61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

 Trabzon'da forvet transferi için geri sayım sürerken tek gündem Liverpool ile sözleşmesi biten Daniel Sturridge... Yıldız oyuncu ile yapılan görüşmelerde sona gelindi.

YÖNETİM TAKİP EDİYOR

Geçtiğimiz gün ani bir kararla Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Bordo Mavililer burada Daniel Sturridge ve ailesiyle sözleşme detaylarını görüşmüştü.

SÜRE İSTEDİ

Anlatılardan büyük oranda memnun kaldığını ifade eden 29 yaşındaki forvet Trabzonspor'dan süre istemişti. Aradan geçen zaman zarfında oyuncu Bordo Mavililere henüz geri dönüş yapmazken bugün bir gelişmenin yaşabileceği öğrenildi.

Oyuncuya verilecek ücret, imza parası ve bonuslarla konusunda mutabık kalan Bordo Mavililer oyuncunun ilk kez yurt dışına çıkacak olmasından dolayı verdiği süreyi beklemeye başladı. Bu süre zarfında ise oyuncunun ailesiyle de görüşmeyi sıklaştıran Trabzonsporlu kurmaylar olumlu geri dönüşün yapılması halinde oyuncuya imzayı attırıp Amerika'da formayı giydirecek.  Olumsuz olması halinde ise altenatif isimlere yönelecek. Listenin ilk sırasında ise Togolu Adebayor bulunuyor.

KARİYERİ

Aston Villa ve Manchester City altyapısında yetiştikten sonra Manchester ekibinin A Takıma yükselen ve ardından Chelsea'ye transfer olan 29 yaşındaki santrfor, 2013'te Liverpool'un yolunu tutmuştu.

Bolton, West Bromwich Albion gibi ekiplerde kiralık olarak da top koşturan Sturridge, ocak ayında muhtemel transferiyle ilgili kardeşine bilgi vererek bahis kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 6 hafta men cezasına çarptırılmış, cezasının 4 haftası ise ertelenmişti.Liverpool formasıyla 160 maça çıkan Sturridge, söz konusu bu karşılaşmalarda 67 gol attı.

DANIEL STURRİDGE KİMDİR

1989 doğumlu Daniel Sturridge, futbola Aston Villa altyapısında başladı. 2003 yılında ise Manchester City teknik heyetinin dikkatini çekti ve 2006 yılına kadar altyapıda top koşturdu. M.City'de A takıma yükselen 28 yaşındaki oyuncu 2007/08 sezonunda kariyerininde yeni bir dönem başladı. Profesyonel olarak M.City formasıyla 26 maça çıktı ve 6 gol kaydetti.

2009/10 sezonunda Chelsea'ye transfer olan Sturridge ilk sezonda takımı ile 20 maça çıktı. Burada sergilediği performansla Chelsea'nin Premier Lig ile İngiltere FA Cup'ı kazanmasını sağladı. Chelsea formasıyla 63 maça çıkan Daniel Sturridge, 2013/14 sezonunda Liverpool'un yolunu tuttu.

LIVERPOOL'DA KARİYERİNİN ZİRVESİNE ÇIKTI

Liverpool'da kariyerinin zirvesine çıkan forvet oyuncusu burada ilk sezonda 33 maça çıktı ve 24 gol kaydetti. Liverpool ile toplanda 51 maça çıkan Sturridge, 29 gol atma başarısı gösterdi. Liverpool'da hala forma giymeye devam eden 28 yaşındaki forvet oyuncusunun sözleşmesi 2019 yılında sona eriyor.