Trabzonspor’un ligde attığı son 15 golün 10’una katkı sağlayan Anthony Nwakaeme, tartışmasız takımın en formda oyuncusu... Fırtına’yı taşıyan Anthony, henüz 29. hafta geride kalmasına rağmen ‘19’ hedefine de ulaştı. Sezon başında yapılan sözleşmesi gereği gol-asist toplamı 19’a ulaştığı için ekstra 100 bin Euro’luk performans ödülü almayı hak eden Nijeryalı yıldıza, Başkan Ahmet Ağaoğlu da övgü yağdırdı.

Trabzonspor’un patronu, “Anthony Nwakaeme özgüveni çok yüksek bir futbolcu. Zaten anlaşma yaparken, bize maddeyi kendisi koydurmuştu. Primi sonuna kadar hak etti, helal olsun. Ligin kalan 5 haftalık bölümünde de aynı performansı sürdüreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kendi rekoru 29

1.1 milyon Euro’ya sezon başında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından transfer edilen Anthony, eski takımındaki son 2 sezonda da istatistikleri alt üst etmişti. İsrail’de geçen sezon 17 gol, 11 asistle yıldızlaşan Nijeryalı hücum oyuncusu, 2016-2017’de ise 17 gol-12 asistlik performasıyla 29 kez skora katkı sağlamıştı. Bu rakam, Anthony’nin kariyer rekoru.