61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzonspor’da sahalara geri dönen ve takımla çalışmalara başlayan Ogenyi Onazi’nin vücudundaki yaralar dikkat çekmiş ve korku yaratmıştı.

Oyuncunun yaşadığı Aşil tendonu sakatlık nedeniyle var olan vucudundaki enfeksiyonlar aşırı stres nedeniyle tekrar devreye girdi.

Konuyla ilgili 61saat.com’dan Hasan Tüncel’e konuşan Trabzonspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Yaşar Kibar Güven oyuncunun son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ALERJİK BİR YAPISI VAR

Alerji kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Yaşar Kibar Güven “Onazi’nin ayağındaki yaralar kendisinden kaynaklı bir rahatsızlık. Bilindiği üzere aşil tendonundan ameliyat olmuş ve daha sonra bir kez daha ameliyat olmuştu. Ameliyatın tekrarlanması enfeksiyon yaptı, oyuncunun vücudunda alerjik bir yapı var. Tedavisi uzun süredir devam ediyor. Şu anlık vermememiz gereken ilaçlar var, karacağferinde sıkıntı yaratabilir. Oyuncunun stresli yapısı ortadan kalkarsa rahatsızlığının geçeceğini düşündüğümüz için ilaç tedavisine başvurmadık. Cildiye bölümüne gönderdik Fitoterapi ve Ozon tedavisi aldı, bunu uzun süreli alması gerekiyor. 

STRES ALEVLENDİRDİ

Oyuncunun tedavi süreciyle ilgili konuşan Yaşar Kibar Güven “Bu tür rahatsızlıkları stres körüklüyor, Onazi çok uzun bir süre sahalarda uzak kalınca strese girdi ve stres bu rahatsızlığı körükledi. Bu bir cilt rahatsızlığı ve stres alevlendiriyor. İstanbul’da bir iki yere gitti, ilaç kullanması gerekiyor ancak şu anda bu durumu tercih etmiyor ve losyon ve krem tedavisini kontrollü bir şekilde sürdürüyoruz. 

BULAŞICI DEĞİL

Bu rahatsızlığının bulaşıcı olmadığını açıklayan Güven “Onazi’nin artık takıma adapte olması gerekiyor, böylelikle stresin büyük bir bölümünü atlatacaktır. Cilt rahatsızlıkları kısa süre içerisinde çözülecek işler değil, çok daha kötü zamanları vardı. Şu an bir miktar daha iyi durumda ve iyileşme sürecine girdi.

SAHALARA DÖNMESİNE ENGEL DEĞİL

"Yaşadığı rahatsızlık futbol oyunamasına bir engel teşkil etmiyor, ayrıca bulaşıcı da değil. Belli bir düzene girdikten sonra ilaç tedavisine başlanacak. Şu anda basit merhemle tedavisi devam ediyor.

Aşil tendonundaki son durum ile ilgili konuşan Güven "MR sonuçları iyi çıktı. Sakatlık yaşadığı bölümde doku iyileşmeleri gayet iyi duruyor. Artık oyuncunun performansına kalmış bir durum. "