Trabzonsporlu Futbolcu Hugo Rodallega’nın Avukatı Mikail Hasbek’in Hukuk Bürosundan bordo-mavili oyuncunun dolandırılma girişimi ile 61saat.com’a çarpıcı açıklamalar yapıldı. 

61saat.com’un haberine göre:  Avukatlıklarını üstlendikleri Trabzonspor Futbolcusu Hugo Rodallega Martinez'e karşı bir takım kişiler tarafından 2,5 milyon TL’lik bir icra takibi başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu miktarın banka hesaplarından boşaltıldığına dikkat çekildi. Açıklamada oyuncuya yapılan tebligatın hiç ikamet etmediği bir adrese yapıldığı ifade edilerek,  “Belirtmek isteriz ki müvekkilimiz Rodallega, hakkında icra takibi başlatan kişileri hiçbir şekilde tanımamaktadır. Tebligat oyuncunun hiç ikamet etmediği bir adrese yapılmıştır. 
Söz konusu adresin yanında bulunan bir kuaföre tebliğ edilmek suretiyle usulsüz bir şekilde kesinleştirilmiştir ve haciz ihbarnamesi gönderilen ilgili banka şubesi parayı aktarmadan önce müvekkilimizi bilgilendirme gereği dahi duymamıştır. İşte yapılan bu hukuka aykırı işlemler neticesinde banka hesaplarında bulunan parasına haciz konulmuş ve söz konusu miktar banka hesaplarından boşaltılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

TÜRKİYE’YE DÖNÜNCE FARK ETTİ
 Rodallega’nın durumu devre arası kampına katılmak için Türkiye’ye döndüğünde fark ettiği ifade edilen açıklama, "Devre arası izni nedeniyle yurtdışında olan müvekkilimizin söz konusu olayı Türkiye’ye dönünce fark etmesi akabinde tarafımızca başlatılan hukuki girişimler sonucu, para iki defa icra dairesinden çekilmeye çalışılsa da, mahkemeden aldığımız tedbir kararı ile son anda 2.500.000 TL’nin bu kişilerin eline geçmesi engellenmiştir.
Bu durumun üzerine tarafımızca gerekli hukuki adımlar atılmış olup, söz konusu kişiler hakkında hem ceza soruşturması hem de hukuk davası başlatılmıştır” şeklinde devam etti. 

9 YABANCI FUTBOLCUYA DAHA AYNI TUZAK
 Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde şüphelilerin Türkiye’de bulunan 9 ayrı futbolcuya benzer dolandırcılık girişimininde bulunduğunun tespit edildiğini ifade edilen açıklamada, "Şüpheliler hakkında yürütülen ceza soruşturması sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin Türkiye’de bulunan 9 ayrı futbolcuya daha benzer dolandırıcılık girişimleri olduğunu tespit etmiş ve 3 şüpheli hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “örgüt kurma” suçlarından gözaltı kararı vermiştir. 
Şüphelilerden; D.O, Y.F.İ ve İ.Ç isimli kişiler ifadelerinin alınmasından sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma titizlikle devam etmekte olup, bu kişilerle bağlantı kişiler ve zarara uğrattıkları başka kişilerin varlığı tespit edilmektedir” denildi. 

4 AY GEÇTİ HALA PARASINI ALAMADI… 
 Rodallega’nın parasının 4 ay geçmesine rağmen kendisine iade edilmediğine dikkat çeken açıklamada, "Ancak, şüpheliler hakkında ceza soruşturması bu seviyede titizlikle devam etmesine ve dolandırıcılık girişiminin tespit edilmesine rağmen müvekkil Hugo Rodallega’nın haciz edilen 2.500.000 TL’sinin kendisine iadesini sağlayabilmek adına açmış olduğumuz hukuk davamız 4 ayı geçmesine rağmen henüz mahkemece sonuçlandırılmamıştır. Hugo Rodallega’nun haksız şekilde haciz edilen parasının kendisine iadesi ve kendisinin bu durumdan daha fazla zarar görmemesi adına her türlü girişimimiz devam edecektir.
Türkiye’de yabancı sporcularının hedef alındığı bu girişime karşı hem sporcuların hem de kulüplerin herhangi bir şekilde zarara uğramaması adına emsal teşkil edecek bu süreci yakından takip edeceğimizi ve gelişmelerden tarafınızı haberdar edeceğimizi ayrıca belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.