Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman'ın kararı ile Trabzonspor'un Antalya Belek'te düzenlediği kampa katılan 1461 Trabzon sağ bek oyuncusu Serkan Asan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Kaybedecek bir şeyim yok ama kazanacak çok şeyim var" ifadelerini kullanan Serkan Asan'n yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Kendini ve futbola nasıl başladığını anlatır mısın?

1999 yılında Trabzon'da doğdum. 5 Kardeşiz. Benden Büyük 4 ablam var. Annem ev hanımı babam ise inşaat ustası. Futbola ise Düzköy Gürgendağ İlköğretim Okulunda okul takımında oynayarak başladım. Daha sonra Düzköy'de yapılan okullar  arası futbol turnuvasında oynarken, maçlarımızı izlemeye gelen Trabzonspor alt yapı hocalarından Salim Doğan ve Salih Tekke beni beğenerek Trabzonspor seçmelerine çağırdı. Bu seçmelerde üstün bir başarı sergileyerek Trabzonspor'daki futbol hayatım böylelikle başlamış oldu. 

5 Kardeşsiniz. Senden büyük 4 ablan var. Evin içinde nasıl bir düzen vardı? Nasıl büyüdünüz?

Evin en küçüğü ben olduğum için ev ortamı benim için çok güzeldi. Çünkü evin tek oğluydum ve herkes benim üzerime titriyordu. Buda benim çok hoşuma gidiyordu. Babam inşaat ustası olduğu için yurt dışına gidiyordu ve evde çok fazla kalamıyordu. Bu zamanlarda yaşımın küçük olması nedeniyle Trabzonspor alt yapı antrenmanlarına beni ablalarım götürüyordu. Buralara kadar gelmemde ablalarımın ve ailemin büyük emeği var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. 

Babanın uzun yıllar yurt dışında çalışması nedeniyle yokluğunu hissettin mi ?

Tabiki hissettim. Ama babamın eksikliğini annem ve ablalarım hiç bir zaman bana hissettirmedi.  Bende babamın o zorluklar içeresinde bizleri nasıl büyüttüğünü gördüğüm ve kendisinden ayrı kalıdğım için futbol kariyerimde en iyi yerlere gelerek ona daha iyi bir hayat sunabilmek istiyorum. Çünkü babamın üzerindeki emeği çok büyük. 

Henüz 19 yaşındasın ve önünde uzun bir futbol geleceği duyuyor. Sen bu geleceği nasıl planlıyorsun? Gelecekle ilgili hayallerinde neler var?

Öncelikle şuanda oynadığım 1461 Trabzon'da kendimi en iyi şekilde geliştirip Trabzonspor'da uzun yıllar forma giymek istiyorum. Bunun içinde bu hayalimi gerçekleştirmek için çok çalışıyorum.  Trabzonspor'un geleceği bizim gibi genç oyuncular olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte bunun bilincindeyiz. Taraftarı olduğum  ve 10 yıldır formasını  gururla giydiğim Trabzonspor'la şampiyonluk yaşamak istiyorum. En büyük halim bu. 

Futbol dışında okul hayatın nasıl gidiyor?

Futbol dışında okul hayatından hiç kopmadım. Her ikisini birlikte yürütebilmeye çalıştım. Düzköy Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünü kazandım. Şuanda ikinci sınıftayım. 

Sağbek dışında hangi mevkilerde oynuyor ve oynamak isterdiniz?

Benim mevkim sağ bek ama hocalarım hangi mevkide görev verirse orası benim için önemlidir.Takımımızın başarısı için hangi mevkide görev verilirse orada en iyisini yapmaya çalışıyorum. 

Bu sezon lig ve kupa maçlarıyla birlikte 18 maçta ilk 11 de sahaya çıktınız ve bu maçların hepsinde 90 dakika oynadınız.  Bu başarıyı neye borçlusunuz? 

Yetenekli olduğumu düşünüyorum. Çünkü futbolu çok seviyorum. Disiplinli çalışma ve düzenli aile hayatında bu başarının sırları diyebiliriz. Çünkü futbolda aile desteği çok önemli. Ben bunu kendi ailemde fazlasıyla hissettim. Bunun sonucunda da buralara kadar geldim. 

Sezon başında Trabzonspor altyapısından A Takıma ordanda 1461 Trabzon'a transfer olma başarısı gösterdin. Bu süreç nasıldı?

Hayatımın birçok bölümünü antrenman ve maç yaparak geçirdim. Yaz, kış, yağmur, çamur demeden çalıştım ve hayallerimi gerçekleştirmek için hep çalışacağım. Düzköy'de yaşadığım için şimdiye kadar futbol hayatım zorlu bir süreçten geçti. Çünkü yaşadığım yerle Trabzon arası arabayla 1 saat sürüyor. Bu nedenle antrenmanlara gidebilmem için 1.5 saat önceden evden çıkmam gerekiyordu.  Çoğu zaman evimin bulunduğu Gürgendağ'dan Düzköy'e dolmuşa binebilmek için yarım saat yürüyordum. Bu zorluklar beni asla yıldırmadı. Aksine beni daha çok çalışmaya sevk etti. 

Trabzonspor'un altyapısı Türkiye'nin en iyilerinden birisi. Orada nasıl bir eğitim aldın? Bize o günleri anlatır mısın?

 Trabzonspor alt yapısında futbolun her detayını öğretmeye çalıştılar. Taktiksel olarak nasıl pozisyon alınır, nasıl defans yapılır, nasıl hücum edilir; nasıl iyi bir sağbek olunur bunları öğrettiler. Alt yapıda çok iyi bir takımımız vardı. Bu arkadaşlarımın bazıları şuanda Trabzonspor'da bazıları 1461 Trabzon'da benimle birlikte forma giyiyor. Alt yapıdan birlikte geldiğim arkadaşlarımla 1461 Trabzon'da oynamak ve bu ortamla beraber olmak gurur verici. 

Profesyonel olunca her şey bitmiyor asıl savaş aslında bundan sonra başlıyor. Çünkü rekabet daha da artıyor öyle değil mi?

Profesyonel olduktan sonra sabırlı olmak gerekiyor. Sabrettim ve daha fazla çalıştım. Bunun içinde 1461 Trabzon'da elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü daha yolun başındayım. Bu sezon ilk kez profesyonel ligde oynuyorum. Bu benim için hem tecrübe hem de hedeflerimi gerçekleştirebilmek için iyi bir fırsat. Rekabet her takımın olmazsa olmazıdır. Rekabetin olduğu yerde başarı da olur. 

Hırsını ve isteğini rahatça görebiliyoruz. Senin şuan ki durumun hakkında yorumun nedir?  

Teknik Direktörümüz Hamdi Zıvalıoğlu, bizimle yaptığı konuşmalarla bizleri hazır tutmaya çalışıyor. İstek ve motivasyon olarak kariyerimin en üst noktasına ulaştığımı hissediyorum. Hiç olmadığı kadar heyecanlıyım ve başarıya açım. Bu sezonun benim için çok daha güzel şeyler getireceğine inanıyorum. Ortada bir forma savaşı varsa ben de bu savaşa fazlasıyla hazırım. Kaybedecek bir şeyim yok ancak kazanacak çok şeyim var. Hırsım ve çalışma istediğim küçük yaştan beri bende var olan bir özellik. Bu özelliğimi kaybetmediğim sürece kendimi Trabzonspor'da göreceğime inanıyorum. 

Sezonun ikinci yarısı öncesinde beklentin nedir? Şampiyonluk şansımızı değerlendirir misin?

Şampiyonluğa uzak görünsek de Play-Off oynayacağımızı düşünüyorum. Play-Off’a kalırsak kesinlikle orada kalitemizi göstererek takım içindeki arkadaş ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Umut ediyorum ki, Trabzon şehri de yanımızda olacaktır ve sezon sonunda bu şehrin adını yeniden İkinci Lig’e yazdıracağız. Benim de kişisel olarak en büyük hayallerimden birisi, bu takımın formasıyla İkinci Lig'de forma giyebilmek.  

Futbol ve sosyal hayatında kendini geliştirmeye yönelik neler yaparsın?

Kendimi geliştirebilmek adına antrenman sonrasında kendimi kuvvetlendirme adına özel çalışmalar yapıyorum. Uykuma, beslenmeme ve dinlenmeme oldukça dikkat ediyorum.Sosyal hayatımda ise İngilizce kursuna gidiyorum.