İngiliz temsilcisi Crystal Palace’tan 6 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla kiralanan 23 yaşındaki golcünün geleceğiyle ilgili temsilcisi Mathieu Markaroglu, konuştu. 

ÖNCELİK TRABZONSPOR'DA
Markaroglu, “Sörloth, Trabzonspor’da kısa sürede kalitesini gösterdi. Onu takip eden kulüpler var ama o, bütün önceliğini Trabzonspor olarak belirlemiş durumda. Ailesi de kendisi de Trabzon’da oynadığı için çok mutlu. Gollerine devam ederse Trabzonspor’un satın alma opsiyonunu kullanması sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.

750 BİN EURO'YA 2 YILLIĞINA KİRALANMIŞTI
Trabzonspor ise Sörloth için harekete geçeceği ifade edildi. 

Karadeniz ekibi, sezon başında Sörloth'u Crystal Palace'a 750 bin euro ödeyerek 2 yıllığına kiralamıştı. Sözleşmenin iç maddesine göre Norveçli forvet 2020-21 sezonunda Fırtına'nın oynayacağı resmi maçların yüzde 50'sine 11'de başlarsa 6 milyon euro'ya kesin transferi gerçekleşecek.

Sörloth'tan memnun olan yönetim, gelecek sezonu beklememe kararı aldı.

4 MİLYONA İŞİ BİTİRMEYE ÇALIŞACAKLAR
Crystal Palace ile hemen masaya oturulacak. 6 milyon euro'luk bonservisinde indirim istenecek. Fırtına 4 milyon'a işi bitirmeyi planlıyor.

Sörloth geldiğinden beri müthiş futboluyla dikkat çekiyor. Norveçli yıldız ligde 11 maçta 6 gol, 3 asistle oynuyor. Avrupa Ligi'nde 8 maçta 2 gol, 1 asisti var. Norveç Milli Takımı'nda istediği süreleri alamasa da 167 dakikada 3 kez ağları sarstı.

.