Trabzonsporlu taraftarlar, #LidereHakkınıVerTFF etiketini gündeme taşıdı. Bordo mavili ekibin taraftarları bu şartlar altında maçların oynanmasının doğru olmayacağını ve ligin lideri olarak şampiyonluğun kendilerine verilmesini talep ediyor.

TERİM NEDEN SUSKUN

Taraftarlar ayrıca 1 koronavirüs vakasının yaşandığı dönemde “Sağlığımız ve hayatımız söz konusu. Bizim, oyuncuların ve sizlerin hayatı söz konusu. Hani 1-1,5 metreden uzak duracaktık. Oyuncuların öpüşmesine mani olabilir misiniz? İmkanı yok. Hepimizin hayatı tehlikede. Bu kadar insanı hangi bilimsel yaklaşım ve tedbirle oynatıyorsunuz” şeklinde açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e de yeniden konuşması yönünde çağrı yapıyor.

GALATASARAY LİGİN OYNANMASINI İSTİYOR

Ancak aradan geçen zaman zarfında Terim de koronavirüse yakalanıp bu süreci atlatırken Galatasaray cephesinden “liglerin devam etmesi gerekiyor” sesleri yükselmeye başladı. Bu sesleren birisi de koronavirüse yakalanan Terim'den gelirken deneyimli çalıştırıcı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "İtiraz etme, bahane üretme zamanı değil. Çıkıp oynayacağız" demişti.

GÖZLER TERİM'DE

4 bine yakın ölümün yaşandığı ortamda futbol oynamak isteyen Galatasaray Kulübü’nde ilk isyan edenlerden Terim’in sessiz kalması samimiyetsizlik olarak yorumlandı. 

DEVAM ETMEK ZOR

Koronavirüs tablosu iyiye gitse de bilim kurulu üyeleri 2. bir dalganın yaşanmasının muhtemel olduğunun altını çiziyor. Sağlıklı bir ortamın olmadığı Süper Lig’in devam etmesine çok düşük ihtimal veriliyor. TFF ise ligi bir süre daha oynatıp bitirmek istiyor. 

ÖZDEMİR AÇIKLAYACAK

TFF Başkanı Nihat Özdemir, bugün yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından saat 14.00’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak ve video konferans aracılığıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.