61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Temiz Futbola inanlar Trabzonsporlu taraftarlar  FIFA'nın önünde dev bir eyleme imza atmaya hazırlanıyor. Trabzonspor'un gasp edilen kupasının peşini bırakmayan Bordo Mavili taraftarlar halen daha yargı aşamasında bulunan 2010-11 kupası için bu hafta FIFA binasının önünde nöbet tutacağı öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre: Trabzonspor’un 2010-11 yılında çalınan şampiyonluğunu tekrar geri almak için tüm mecralarda girişimlerini sürdüren Trabzonsporlu taraftarlar büyük bir eyleme imza atmak için kolları sıvadı.

FIFA'NIN ÖNÜNDE ÇADIR KURACAKLAR 

FIFA’nın genel merkezininin önünde bir çadır açacak olan Bordo Mavili taraftarlar burada FIFA’yı göreve çağıracağı öğrenildi. "Adalet çadırı nöbeti" eylemi için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Bordo Mavili taraftar bu hafta içerisinde eylemi gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Temiz Futbola İnanan taraftarlar olarak açıklama yapan Bordo Mavili grup bir basın bildirisi yayınladı. Yayınlanan bildiride  “Bilindiği üzere 3 Temmuz 2011’de başlayan hak arama mücadelemiz; Öncelikle UEFA Disiplin Kurulunda, sonrasında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’ta ve en son İsviçre Federal Mahkemeleri İFM nezdinde ŞİKE SUÇUNUN TESCİLİ ile sonuçlanmıştır.

İFM kararı sonrası  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM kurumuna 6 aylık itiraz süresi bulunan ŞİKE HÜKÜMLÜLERİ bu süre içerisinde başvuruda bulunmayarak kararı kesinleştirmişlerdir. Bu tavırları ile bir nevi kendileri de mahkemeye dahi başvurma gereği duymadan Dünya üzerindeki tüm uluslararası Spor ve Ceza Yargısı önünde şike suçunun tescilini kabullenmişlerdir.

Bu mücadele esnasında karşımızdaki ŞİKE HÜKÜMLÜLERİ ve ŞİKE LOBİSİNİN alacakları cezaların uygulanmasını mümkün olduğu kadar uzatarak süreci sabote etmeye çalıştığının bilincindeyiz.

Bizler TEMİZ FUTBOLA İNANAN TARAFTARLAR olarak, bu sürecin son aşaması olan, gasp edilen haklarımızın geri iadesi ve emek hırsızı kulüplerin ülke içindeki gerekli cezaları almasını sağlayacak FIFA başvuru dosyamızın karar aşamasında olduğunu bilmekteyiz.

“ADALET ÇADIRI KURACAĞIZ”

Bizler TEMİZ FUTBOLA İNANAN TARAFTARLAR olarak, FIFA’dan adil ve hakkaniyetli bir karar çıkmasını hızlandırabilmek için bugüne kadarki temiz futbol eylemlerimizin final aşaması olan FIFA önündeki  ‘’ADALET ÇADIRI NÖBETİ’’ eylemimizin planlama kısmını bitirip uygulama aşamasına geçeceğimiz bu zaman diliminde kulübümüzün almış olduğu olağanüstü seçim kararı  sonrasında bu paylaşımı yapma ihtiyacı duyduk

Eylemimizin bu gelişmeden dolayı sekteye uğramaması ve herhangi bir zaman kaybı yaşanmaması, olası yönetim ve başkan adaylarına zarar vermemek adına, FIFA binası önündeki ‘’ADALET ÇADIRI NÖBETİ’’ eylemimize camiamızın bütün önde gelen kişilerinden ve bütün temiz futbol inancına sahip taraftarlardan ÖZELLİKLE MANEVİ her türlü desteklerini bizden esirgememelerini rica ederiz.

Sizler; camiamızın değerli önde gelen kişileri, yöneticilerimiz ve taraftarlarımızın da destek mesajları ve yanımızda olduğunuzu bilmek bizim bu davada yalnız olmadığımıza inancımızı pekiştirecek ve daha inanmış bir şekilde mücadelemizi sürdürmemizi sağlayacaktır.

Davamızın son aşaması olan bu süreçte gün birlik ve beraberlik günüdür, bu konuda geri bildirimlerinizi tüm içtenliğimizle beklemekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

AÇLIK GREVİ YAPACAKLAR

Gelen bilgilere göre Bordo Mavili taraftarlar bu eylemin sonuç vermemesi halinde daha büyük bir eyleme imza atacak.

Bordo Mavili taraftarların FIFA’nın karar sürecini hızlatmak için açlık grevine gideceğini söyleniyor.