61SAAT HABER SERVİSİ  - Hasan Tüncel

Trabzonspor Pazar günü oynanan mücadelede Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Mücadeye Trabzonsporlu çocukların üzerinden forma çıkarma olayı damgasını vururken mücadelede görev yapan Polislerin Trabzonsporlu taraftarları darp ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre: Fatih Uzunalioğlu, Hikmet Uzunali, Hasan Uzunali, Metin Uzunali ve 3 çocuk maçtan erken çıkmak istedi. Bu sırada Polislerin kendilerine küfürle karşılık verdiğini iddia eden Bordo Mavili taraftar yaşanan darp olayını 61saat’e açıkladı.

Olayın içinde bulunan ve darp edildiğini beyan eden Bordo Mavili taraftar Fatih Uzunalioğlu “Çocuklarımızla Trabzonspor’un maçını izlemeye gittik. 7 kişiydik ve maçtan 2-3 dakika erken çıkmak istedik. Çocuklarımız var yanımızda yoğunluk ve kargaşa yaşanmadan çıkalım dedik. Çıkmak isterken  Polis memuru bize anlamsız bir şekilde sert davranarak “çıkış mıkış yok” diyerek bize küfür etti. Bizde üzerimizde forma yok, bırakın çıkalım dedik. Tekrar bize sert çıktılar “önce Başakşehir sonra rakip takım çıkacak deyip laf mı anlatacağım size” dedi.

O sırada kuzenim polis memuruna “sen nasıl konuşuyorsun” diyerek tepki gösterdi ve birbirimize girdik. 

TERS KELEPÇE YAPTILAR

“Bizi ters kelepçe yaparak minibüsün için sokup dövdüler. Aracın dibinde çocuklarımız bekliyordu. Çocuklarımızın gözü önünde böyle bir muamele olamaz. “

KUZENİME YUMRUK ATILDI

Yaşananları açıklayan Fatih Uzunalioğlu “Önce hastaneye gittik ve darp raporu aldık. İki tarafta birbirinden şikâyetçi oldu. Sonra Başakşehir’in tribünün altına getirdiler bizi. Orada da bağırışımalar oldu. Kuzenimin gözüne yumruklar atıldı ve gözü morardı. Başakşehir emniyetine giderek tutanak tutturdular. Bize şahitlik eden bir taraftarımız da var.  Oraya daha sonra Başakşehir Emniyet Müdür gelerek bizi sakinleştirdi ve bizi bıraktılar." 

SAVCIYA DA SÖYLEDİK

Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen Uzunalioğlu “Biz dün savcılığa gittik. 2 kuzenimde darp raporu var. Savcımıza konuyu anlattık. Bizi küçük çocuk gibi dövdüklerini söyledik. Savcı olay yerindeki kameraları talep edeceğini bize söyledi. “ dedi.