61SAAT SPOR SERVİSİ-DIŞ HABERLER-Trabzonspor’un yeni transferi Yatabare, 2015 Afrika Uluslar Kupası elemelerinde boy gösterdi. Bordo-Mavililerin transfer süresinin son günü Fransız kulübü Guingamp’tan kadrosuna kattığı Yatabare, Afrika Uluslar Kupası B grubunda dün ilk maçında Malawi ile karşılaştı. Malawi’yi 2-0’lık skorla geçen Mali’de bordo-mavililerin yeni transferi Yatabare’de ilk 11’de forma giydi. 
4-2-3-1 sistemine göre dizilen Mali takımında Yatabare’de ileri sağ kanatta yer aldı. Mali; Sako’nun 52. Dlabate’nin de 90+2’de attığı golle maçı 2-0 kazandı. 

Mali’nin kalecisi Samassa ise 63. dakikada yediği kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Mali, buna rağmen iyi bir dirençle maçı kazanmayı bildi. 
Mali’de kalecileri Samassa’nın 63. Dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kalması nedeniyle burada mecburi bir oyuncu değişikliğine gidildi. Mali’nin teknik direktörü ise yedek kaleci Oumar Sissoko’yu oyuna almak için değişiklik hakkını Trabzonspor’un yeni transferi Yatabare’den yana kullandı. Yatabare’nin bu noktada ki şansızlığı ise 1-0 önde olan Mali’nin oyunu garantiye almak için ilerde ki üçlüden birini çıkarmak istemesinden kaynaklandı. 

Maçta oyunda kaldığı sürede iyi bir performans sergileyen Yatabare’nin formasını giydiği Mali, grupta avaraj ile Cezayir’in önünde liderliğe oturdu.