61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı’nın Fransız Lille takımına transferi dün akşam netleşti. Bordo-Mavililer 17,5 milyon Euro, bir sonraki satıştan yüzde 20 pay ve stoper Edgar Le’nin bonservisinin yüzde 50’sini almasıyla transfer noktalandı. 
Yusuf Yazıcı’da bu gelişmenin ardından dün akşam sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayınladı. 
Yusuf Yazıcı, 17,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Trabzonspor tarihinin rekorunu kırarken, Türkiye’den yurt dışına giden futbolcular arasında en fazla bonservis bedeli verilen isimler arasında yer aldı.  

DÖVİZ CİNSİNDEN TÜRKİYE REKORU CENK TOSUN'DA
Transfere döviz cinsinden bakıldığında Yusuf Yazıcı, Türkiye’den yurt dışına transfer olan en yüksek bedelli 2. futbolcu oldu. ilk sırada ise 2018 yılının ara transfer döneminde Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun geliyor. Cenk Tosun, o dönem 22,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Türkiye rekorunu kırmıştı. 

TÜRK LİRASI CİNSİNDEN TÜRKİYE REKORU YUSUF YAZICI'DA
 Ancak tutarlar Türk Lirası cinsinden hesaplandığında ise Yusuf Yazıcı ilk sırada yer alıyor. Cenk Tosun’un, Everton’a transfer olduğu dönemde kur 4,5 Türk Lirası yaparken aradan geçen sürede yaşanan kur artışı Yusuf’u da ilk sıraya çıkardı. 
Cenk Tosun’un transfer bedelini satıldığı dönemde ki kurdan hesaplandığında 101 milyon 250 bin TL yaparken, Yusuf’un satış bedeli Türk Lirası cinsinden ise 108 milyon 500 bin TL yapıyor.