61SAAT SPOR SERVİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ‘Şike sürecinde’ Trabzonspor’a yapılan haksızlıkları gündeme getirmek için Trabzon’dan İstanbul’a yürüyerek giden Muhammet Çelik isimli bordo-mavili taraftar şimdi de Ankara’ya Cumhurbaşkanlığına yürüme kararı aldı.

İstanbul yürüyüşünün ardından UEFA’nın merkezinin bulunduğu İsviçre’ye yürüme kararı alan Çelik, ancak vize alamayınca bu yürüyüşü gerçekleştiremedi. Şimdi önce Ankara’da Cumhurbaşkanlığına yürüyecek olan Çelik, ardından da İsviçre’ye yeniden yürümeyi deneyecek.

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yapan Çelik, yürüyüşe 13 Mart tarihinde başlayacağını kaydederek, “Daha önceden İstanbul’a yürüdüm.  Temiz futbol için verilmeyen kupamız için. 13 Mart’ta Tonya’dan Ankara’ya yürüyeceğim. Orada geniş bir taraftar kitlesi ile Cumhurbaşkanlığına yürüyeceğiz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Herkesten gerekli desteği aldım. İnşallah 13 Mart’ta Tonya’dan yola çıkacağım” dedi.

İstanbul yürüyüşünü yaklaşık 1 yıl önce yaptığını ifade eden Çelik, “İstanbul yürüyüşünü yaklaşık 1 yıl oldu tamamlayalı. 33 gün sürmüştü. TFF’nin binasına kadar yürümüştüm. Sonra ki amacım İsviçre idi. Ama İsviçre bana vize vermedi. Şimdi Ankara yürüyüşünden sonra İsviçre’ye yürüyeceğim” diye konuştu.
Trabzonspor yönetiminden de gerekli desteği aldığını ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü kaydeden Çelik, “Başkanımız ile de görüştüm. Başkanım ‘Arkanızdayım’ dedi. Yönetici arkadaşlar forma masraflarımı karşıladı. Yani taraftarlarımız arkamda. Beni destekliyorlar. Oradan da güç alıyorum” diye konuştu.
Çelik, Cumhurbaşkanlığını neden yürüdüğünü ise şu şekilde açıkladı:
“Ankara’da ki amacım Cumhurbaşkanın da kupamız. Başka bir yerde değil orada. Bunu adım gibi biliyorum. Yasal yollardan kupamızı isteyeceğiz. Türkiye’de ki temiz futbol, adalet istiyorum. Artık insanlar maça gitmek istemiyorlar. Biz de diyoruz ki eşimizi çocuğumuzu alıp el ele kol kola maça gidelim”