Trabzonspor'da taraftar grubu liderleri, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda taraftarlar için deplasman yasağının kaldırılmasını, uygulamanın da ilk hafta Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yapılacak karşılaşmayla başlatılmasını istiyor.
Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile tribün liderlerinin de yer aldığı sahur programında bir araya geldiklerini, burada yapılan görüşmelerde Türk futbolu adına önemli konuların ele alındığını söyledi.
Bakan Kılıç'ın da deplasman yasağına karşı olduğunu ve bunu dile getirdiğini ifade eden Söğüt, "Biz de Trabzonspor'un taraftar grubu olarak buna karşıyız. Trabzonspor bayrağını tüm illerde dalgalandırarak takımımızı desteklemek istiyoruz. Kulüp başkanımız bu sezon Beşiktaş maçının bir milat olmasını ve tribünlerde iki takımın taraftarlarının yer alması gerektiğini söylemişti. Bu yasağın kalkması durumunda takımımızı gidip destekleceğiz" diye konuştu.
 
''Olaylar, gruplardan değil kontrolsüz insanlardan kaynaklanıyor''
Statlarda yaşadıkları sorunların da gündeme geldiğini anlatan Söğüt, "Özellikle statlara girişlerde iki ya da üç noktada yapılan aramaları dile getirdik. Ayrıca, bizler tribünlerdeki olayların gruplardan değil, kontrolsüz insanlardan kaynaklandığına inanıyoruz. Yani bir kavga sırasında biz insanları ayırmaya çalışırken tribün liderleri olarak kamera görüntülerinden dolayı aldığımız cezalar dahi oluyor. Yani bir tribün lideri bir sene ceza alırsa bu olayların da önüne geçmek zorlaşacaktır" ifadelerini kullandı.
''Futbolun eğlence ve zevk olduğunu kavrayamadığımız için bunlar oluyor''
Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı ise maçlara bireysel olarak gelenlerin kulübe daha fazla zarar verdiğini öne sürerek, "Türkiye'de futbolun eğlence ve zevk olduğunu kavrayamadığımız için bunlar oluyor. Bizler tribünlerdeki olayların önlenmesinde de taraftar gruplarının rahat bırakılmasını istiyoruz. Deplasmana gittiğimizde kendimizi İsrail ile Filistin sınırında gibi hissediyoruz. Polisleri kötülemiyoruz ama deplasmana gittiğimizde saatlerce bekletildiğimiz, ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız zamanlar oluyor. Ben örneğin Kayseri'ye gittiğim zaman orayı gezmek ve tarihi eserlerini görmek istiyorum. Bu nedenle Trabzonsporumuzla gittiğimiz maçlarda artık açık cezaevi muamelesindeymişiz gibi görmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Yeni sezonun tüm takımlar için centilmence geçmesi temennisinde bulunan Farozlular Dernek Başkanı Erol Aydın da deplasman yasaklarının kalkması gerektiğini savunarak, "Beşiktaş deplasmanında takımımızın yanında yer almak istiyoruz. Deplasman yasağının kalkacağına inanıyoruz. İnşallah yasak kalktığı zaman takımımızın yanında İstanbul'a giderek en iyi şekilde desteğimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.