61SAAT RÖPORTAJ / Ayşegül KUM

9 Yaşında Tribüne Çıkmış Bir İnsan Olarak… / Kadir Alemdağ

İbrahim Hacıosmanoğlu’nu sonuna kadar destekliyorum, kendisini haklı ve dediklerini de doğru buluyorum. Başkanımızın düşüncesine saygı duyuyorum, eğer dediği gibi bir durum olursa dediğini yapsın ve takımı sahadan çeksin. 

Böyle bir durumum söz konusu olacak gibi çünkü bundan önce bize haksızlık yapan hakem önümüzdeki maçta da olacak. O yüzden ben böyle bir durumun olacağını düşünüyorum. İnsan ister yönetici olarak ister sıradan bir vatandaş olarak söylediğinin arkasında duramaz ve dediğini yapamaz ise herhangi bir vasfı kalmaz.

 Ancak Hacıosmanoğlu dediğini yapar, ben sözünün arkasında duracağından eminim. 9 yaşında tribüne çıkmış bir insan olarak takımımı sonuna kadar destekliyorum, yurtdışına çıkmasam da Türkiye’nin her yerinde takımımın arkasındayım.

Skor tahminim ise 2-1 olur.

 

Eğer Çekerse Trabzonspor’un İtibarı Sarsılır / Mert Bayraktar

İbrahim Hacıosmanoğlu dediğini yapmamalı, çünkü sahaya çıkıp sonuna kadar mücadelemizi vermemiz gerekiyor. Sonuçta futboldan bahsediyoruz işin ucunda yenmekte var, yenilmekte var. Bence dediği gibi bir durum söz konusu olursa takımı sahadan çekmemeli, eğer çekerse de bu Trabzonspor için itibar sarsılması olur.

Hacıosmanoğlu’nun hakemler bizim 15 puanımızı aldı ve hakem yine haksızlık yaparsa takımı sahadan çıkarırım demesi abartılı bir durum ki dediğini yapması da mümkün birşey değil. İbrahim Hacıosmanoğlu sadece söylediği ile kalır, zaten söylediği de yanlış birşey. Hakem haksızlık yaptığında takımı sahadan çıkarması Trabzonspor’u büyük ölçüde zedeler ve Fenerbahçe’ye isteklendirme olmuş olur ve bu da futbolculara karşı bir güvensizliğin olduğunu gösterebilir.

İbrahim Hacıosmanoğlu bundan önceki söylemlerinde de bazılarının arkasında olmadığı durumlar oldu, bu dediğinin de arkasında duramayacak. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu sözleri ve yapacağım dedikleri takıma olan güvensizliğinden kaynaklanıyor.

Ben maçın 2-1 skor ile sonlandıracağını düşünüyorum.

 

Önceden Kamuoyun Tepkisini Alıyor / Zafer Türkoğlu

Başkanımız ne kadar almış ise her ne söylemiş ise ben arkasındayım. Başkanımız şunu söylemeye çalıştı ortada bir haksızlık var, adaletsizlik oluyor. ‘’Eğer hakszılık olursa takımı sahadan çekerim’’ demiş, tabi takımın sahadan çekilmesi yanlış olur.

Alınan kararlara ve başkanın söylediklerine göre benim anladığım kadarıyla başkan tepkili. Şuana kadar olanlara karşı, haksızlıklara karşı benim tahminim önden bir kamuoyunu tepkisi alıyor.

Daha çok berabere kalırlar gibi bir durum var ortada.

 

Trabzon’a Bu Karar İle Zarar Vermiş Oluyor / Murat Kardeşoğlu

Başkanımızın almış olduğu karar yanlıştır. Trabzon’a bu karar ile zarar vermiş oluyor. Ben arkadaşımızla aynı fikirde değilim.

Başkanın söylediği yanlıştır doğrudur o ayrı bir olay ama bence başkan takım yenilirse önceden bir kılıf uyduyor. Herhangi bir muhalifiyette bir kılıf arıyor. Önceden olan olay ve kavgalara istinaden söylendi bu laflar. Tv M’de Serdar Tatlı diye bir yorumcu var. Ona bağlanıldı bu olay. O adam bu adamın hakem olarak atacağını söylemiş idi. Çünkü varsayılanları değerlendi, açıklama yaptı ''benim hakem adayım Bülent Yıldırım'' dedi. Her şey önceden konuşulmuş anlaşılmış havası verdi.

Fenerbahçe yener de kaç gol atar bilmem.

 

Trabzon Mağlup Olursa, Buna Şöyle Kılıf Uydururum / Ali Erdem

Bana göre ön şartlı olmamamız lazım. Hacıosmanoğlu bu söyledikleri ile hakemi önceden kışkırtıyor. Futbolun içinde olan daha iyi bilir tabi ama bir futbol içinde penaltı, 9 kusurlu hareket diye birşey vardır. Bu 9 kusurlu hareket tamemen hakemin insiyatifine kalmıştır, bunu hiç kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur.

Eğer bir top taç çizgisinin dışına çıkmışsa bu taçtır ya da kornerden çıktı mı kornerdir. Bunlar kural hatasıdır ve bunun yanında hakem hataları da vardır. Hakem hatalarını tamamen hakemin insiyatifine bırakmak lazımdır. Hiçbir karar hakemin insiyatifinde olmaz ise böyle futbol mu olur?

Her fual, haksızlık kişiden kişiye göre değişir, bana göre fual sana göre değildir, o yüzden hakem insiyatifi önemlidir. Bizim kulüp başkanımız çok hissi davranıyor. Çünkü adamın kafasında peşin bir yargı var. Benim düşüncem Hacıosmanoğlu bunları şu yüzden söyledi; Trabzon mağlup olursa, buna şöyle kılıf uydururum.

Maç berabere kalacak, bizim yenme şansımız olmaz.


Hatalarla Sadece Biz Karşılaşmıyoruz / Emin Bektaş

Şunu düşünün Trabzonspor çok mu iyi top oynuyor? Öncelikle bunu kendisine sormak lazım bana göre. Dünyanın parası verildi, bir bakıyorsun 2. ligde çok iyi bir futbolcu var, benim anlamadığım onu bulan adam buluyor da bizim başkanımız neden bulamıyor. Kendi yaptıkları hataları, başkalarına mal etmesinler.

Bana göre önce başkanın kendisini eleştirmesi gerekiyor. Transferi doğru mu yaptım yoksa yanlış mı yaptım demeli. Kulübün başına daha lig bitmeden hocayı ayarlıyorsun, onunla anlaşıyorsun sonra hocaya hiçbir şey sormadan 3. ligden oradan buradan topçular alıyorsun ve 'al takım bu çalıştır' diyorsun böyle bir iş olmaz.

Trabzon çok iyi top oynarda hakem hatasına kurban giderse kabul ediyorum ama Trabzon çok mu iyi top oynuyor da başkaları bizimle uğraşıyor. Her takım hakem hataları ile mutlaka karşılaşır. Sadece biz karşılaşmıyoruz, başkanın olayı büyütüp öyle konuşması çok yanlış.

Trabzonspor’un yenmesini isterim ama Fenerbahçe yenecek.

 

Siyaseti Spora Sokmuşlar sonrasında Ne Önemi Var  / Osman Bektaş

Başkanın bu maç ile ilgili söylediklerinden önce konuşulması tartışılması gereken başka çok önemli konular var. İlk olarak hatanın nerede olduğunu tespit etmeliyiz. Bu hatalar sadece Trabzonspor'a karşı yapılmıyor, ben bunlara karşıyım.

Trabzonspor'a bir maçta herhangi bir hata yapılırsa Trabzonspor sadece 3 puan kaybeder ve başka da bir şey olmaz. Ta en başından siyaseti spora sokmuşlar sonrasında ne olduğunun ne önemi var ki?

 

Maç Öncesi Böyle Kışkırtıcı Lafların Söylenmesi… / Mehmet Ali Dikmen

İstanbul'un nüfusu 16 milyon bugün Avrupa’da birçok yerden büyük. Yukarıdakiler böyle bir kaymağı, gelip de buradaki insanlara vermezler. Kim her ne yaparsa yapsın boşuna yapıyor. Sonuçta maç daha oynanmamış ve daha neyin ne olacağı belli değil. Maç öncesi böyle kışkırtıcı lafların söylenmesi çok yanlıştır.

 

Bunu Trabzon’da Yapamazlar / İsmail Yılmaz

Bundan tam 25 yıl önce Mersin İdmanyurdu maçı vardı. Maçın ilk 25 dakikasında haksızlıktan dolayı takımı çektiler. Onu o zaman yapabiliyorlarsa şimdi de yapabilirler ama bu Trabzon'da olmaz. Başkan sadece söylediği ile kalır, başka da bir şey yapamaz.

Takımım yensin isterim ama bence berabere kalırlar.

 

Tavuk gibi bir ömür yaşayacağına… / Alahattin Cellaoğlu

Benim söyleyeceğim tek şey şu ki 'tavuk gibi bir ömür yaşayacağına, horoz gibi bir ömür yaşa'. Yıllardan beri haksızlık yapılıyor yine de yapılacak.