61SAAT SPOR SERVİSİ- Trabzonsporlular Platformu bugün sert bir bildiri yayınlayarak Olağan Genel Kurulla ilgili  'Mahkemeye' gidilmesinden dolayı ortaya konan eleştirilere cevap verildi. Doğa Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TESOB Başkanı Metin Kara, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cahit Erdem ve Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül imzalı yayınlanan açıklamada dikkat çeken ifadelere yer verildi.

Trabzonsporlular Platformunun neden kurulduğunun açıklaması yapılan bildiride, "Trabzonspor’umuzdaki kötü gidişata kayıtsız kalınmaması, gelecekte Trabzonspor’un Sebatsporun düştüğü kötü duruma düşmemesi ve bu kötü gidişatın devam etmesi durumunda sahip olunan en önemli marka değerimizin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olmasından duyulan endişeler nedeni ile, konu ile alakalı olabilecek bütün kurumların bu olaylara seyirci kalması hedefiyle bir Trabzonsporlular platformu oluşturulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Olumda kimlerin bulunduğu ise, "Bu oluşumda Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden siyasilere ve eski TS Başkan ve asbaşkanlarına kadar birçok kesimden değerli ve değerlerine vefalı insan platformun üyesi olarak yer almaktadır" şeklinde açıklandı.

Yayınlanan açıklama şu şekilde devam etti:
"Üzülerek izlemekteyiz ki bütün iyi niyetli uyarılarımıza ve tavsiyelerimize rağmen TS’nin gerek yönetim içinde gerekse de bazı eski yönetim kadroları temsilcilerinin eylem ve söylemlerinden anlaşıldığı üzere Trabzonspor’un kendi öz değerlerinden uzaklaştırılıp tamamen bir uçuruma sürüklendiği aşikârdır. Ancak, Mevcut Yönetim içindeki Sayın UZUNAY’ın söylemleri bizleri haklı çıkarırken, eski başkanlarımızdan gerek Mustafa GÜNAYDIN ve Nuri ALBAYRAK ve gerekse de Faruk ÖZAK’ın söylemleri de bizlerin savunduğu tezlerin ne kadar doğru olduğunu teyit eder niteliktedir.

Bu bağlamda platformumuzun söylemlerinin yanlış olduğunu iddia edenler Trabzonspor’umuzun içinde olduğu bu borcun nasıl ödeneğini izah etsinler, açıklasınlar ve bizim haksız olduğumuzu söylesinler, sonuç olarak bizi mesnetsiz bir şekilde eleştirmek yerine düşüncelerimizin yanlış olduğunu rakamlarla açıklasınlar biz de en azından TS’un geleceğinin aydınlık olduğu görür ve TS’nin bilmediğimiz bir ekonomik gücü veya kaynağı varsa bunu öğrenmiş oluruz.

Bu sıkıntılı günlerde TS’nin yanında olmayan ve kayıtsız kalan bütün kurum ve kişilere sesleniyoruz: Bugün tepki vermeyecek, çözüm odaklı düşünmeyecek ve ayağa kalkmayacağız da ne zaman kalkacağız. Ekteki belgeden de anlaşılacağı üzere Dernekler Kuruluna yapılan itiraz kanuni süreç içerisinde cevaplanmayınca Mahkemeye gitme kararı alınmıştır.

Bu vesile ile, Yönetim Kurulunu sağduyuya davet ediyor, mali açıdan düşülen bu dar boğazdan akılcı bir şekilde çıkılamaması durumunda Sebatspor gibi olunacak olduğunu ve kulübün borçlarına karşı yönetimin kendi özvarlıkları ile sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatarak yöneticilerin bunu akli selim ile idrak etmesini talep ediyoruz.  Kamuoyunun dikkatine sunulur"