Trabzonspor’da daha önce, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na istifa çağrısı yapan Trabzonsporlular Platformundan bugün de Muharrem Usta yönetimine bir çağrıda bulunuldu. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan imzayı yapılan yazılı açıklamada Trabzonspor yönetimine futbolun içinde gelenlerle acil bir toplantı yapması çağrısında bulundu.
“Tarihi çağrı”’ başlığı ile yapılan yazılı açıklamada Gürdoğan, ilk olarak İbrahim Hacıosmanoğlu, döneminde yapılan uygulamaları hatırlattı.
Gürdoğan, “Trabzonsporlular Platformu olarak daha önce Trabzonspor Başkanlığını yürüten İbrahim Hacıosmanoğlu, tarafından spor kulübümüzün yönetiminde yapılan yanlışlıkları gündeme getirmiş ve bu konuda kamuoyunun dikkatini çekerek yanlışlara “dur” demek için farkındalık yaratmaya çalışan bir topluluğun önderliğini yapan biri olarak, sarf edilen bütün bu çabalara ve yapılan bütün uyarılara rağmen, bugün başkan olarak yönetimde olanların kulübü taşımış oldukları noktada icraatlarını ve sonuçlarını üzüntü içerisinde izlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİMİN YAPTIĞI YANLIŞLARA...
Gürdoğan, yazılı açıklamasına şu şekilde devam etti: “Eski yönetimin yapmış olduğu yanlışlıklara dikkat çekmemiz, bunları hukuksal olarak takip için mahkemeye vermemiz, yapılan 1500 üyeni geçersiz olduğunu vurgulamamız ve bu doğrultuda Trabzonspor’un 1,5 sene yetkisiz olarak yönetildiğinin ve dolayısıyla yapılan harcamaların geçersiz olduğunun ve buna benzer birçok haksız fiilin mahkemelere müracaat edilerek hukuk yolunun araştırılmasını talep etmiş olmamıza rağmen eski TS Başkanı Genel Kurulda sütten çıkmış ak kaşık misali söylemlerde bulunmuş ve yapmış oldukları hataların doğruluğunu savunmuştur. Maalesef buna karşılık bugünkü yönetim de buna beklenen ölçüde herhangi bir cevap verememiştir”

TS YÖNETİM FELSEFESİNİN...
Mevcut Trabzonspor yönetiminde yaşanan istifaları da hatırlatan Gürdoğan, “
Bunun dışında bugünkü TS Yönetimi Kurulduğunda istifalar söz konusu olmuş ve en son olarak ta Kulübün basın ve halkla ilişkiler koordinatörlüğü ve sportif icra kurulu üyeliği görevini yürüten Asım Ören mevcut yönetim anlayışıyla artık çalışamayacağını belirterek istifa etmiştir.
 
Asım Ören’in futbolun içinden gelen birisi olması, futbolun felsefesini iyi bilmesi ve Doğanspor’da senelerce futbol geçmişi olmasına rağmen bugünkü TS Yönetim felsefesinin kabul edilemeyeceği kendisi tarafından da teyit edilmiştir. Şimdi soruyoruz: “
 
ACABA TRABZONSPOR’DA FUTBOLDAN GELEN KAÇ KİŞİ KALMIŞTIR?” sorusunu sordu.
 
SPOR KULÜBÜ FARKLI, TİCARİ ŞİRKET FARKLI
Spor kulüplerini yönetmek, ticari şirketleri yönetmekten farklı olduğunu kaydeden Gürdoğan, Trabzonspor yönetimine şu çağrıyı yaptı: “Unutulmamalıdır ki bir spor kulübünü yönetmek bir ticari şirketi yönetmekten farklı bir şeydir. Ticari anlamda yetenekli, kabiliyetli ve basiretli bir yönetici olabilen herkesin bir spor kulübünü de aynı mantıkla ve basiretle yönetmesi her zaman kabil değildir. Dün akşam alınan skoru içine sindirenler, hala kendi yönetim anlayışının doğru olduğunu savunanlar Trabzonspor’umuz sürükledikleri uçuruma düştüğü zaman zaten yerleri olan İstanbul’a dönecekler. Biz yine biz bize kalacağız. Bu nedenle acil olarak TS Yönetiminin kendilerini birazcık da olsa Trabzonlu hissediyorlarsa Trabzonspor futbolunun içinden gelenlere acil olarak bir toplantı düzenleyip, istişarelerde bulunarak Trabzonspor’un yeni yol haritasının devre arasında belirlenmesi gerektiği savunmaktayız. Bugünkü mevcut yönetimin camiadan yetişmiş bu futbol adamlarını göreve çağırması, beyin fırtınası yapması ve istişarelerde bulunması kaçınılmazdır.
 
TARİHİNİ BİLMEYENLER...
Hala Ersun Yanal isminde ısrar edenler Trabzonspor’un futbol geçmişine, bilgi birikimine ve mazisine vefasızlık etmiş olurlar. Onun için daha oluşturmuş olduğumuz Trabzonsporlular platformunun Trabzonsporun gerçek sahipleri olduğunu belirtir ve hazırlanması gereken yeni yol haritasında seve seve görev alacağımızı buradan bütün kamuoyuna bildiririz. Zira, geçmişini, tarihini bilmeyenler ve ona sırt çevirenler geleceğin stratejisini planlayamazlar.
Bu nedenle ilgili her kesimi göreve çağırıyoruz. Bilmemenin ayıp olmadığını ancak sorgulamanın da gerekli olduğunu herkesin bilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Futbol sevgimizi ve efsanelerimizi sadece görkemli açılışlarda değil bu zor günlerde akılcı ve çözüm odaklı bir yol haritası belirlenmesinde göstermek zaruridir.”