61SAAT SPOR SERVİSİ

Milliyetçi Trabzonsporlular Genel Başkanı Kürşat Mete PKK’lı teröristlerin alçak saldırısında 11 aylık bebeği ile eşini kaybeden Astsubay Sedat Karakaya’yı ziyaret etti. 

Hatırlanacağı üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hain saldırı sonucunda Astsubay Sedat Karakaya’nın eşi ve çocuğu şehit olmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye'nin en duyarlı kulübü olan Trabzonspor dikkat çeken bir karar alarak Cagliari maçına Astsubay’ın eşi ve çocuklarının bulunduğu formayla çıkmıştı.

Milliyetçi Trabzonsporlular Başkanı Kürşat Mete ise yaşanan bu gelişmelerin ardından formayı Trabzonspor'un başarılı savunmacısı Hüseyin Türkmen'den alarak Astsubay Sedat Karakaya’ya getirdi.

Ziyaretle ilgili konuşan Kürşat Mete “Astsubayımızın eşi Nurcan Karakaya ve daha 11 aylık bebeği Bedirhan Karakaya 31 Temmuz 2018’de pkk terör örgütünün düzenlediği kalleş saldırıda Hakkari’de şehit edilmişti. Bu olaydan sonra Trabzonspor, Cagliari ile oynadığı maça şehitlerimizin fotoğraflarının bulunduğu siyah formayla çıkmıştı. Biz de oyuncularımızdan Hüseyin Türkmen’in giydiği bu anlamlı maç formasını ve yeni atkımızı Serkan Astsubayımıza hediye ettik. Bu formayı bulmamız konusunda bize yardımcı olan;
Yeşilyurt Demir Çelik Endüstri ve Liman işletmeleri sahibi Sedat Yeşilyurt'a, Polis memuru Uğur Tosun'a, ve desteklerinden dolayı futbolcu Ersagun Akbar'a çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Ersagun Akbar Trabzonspor’un teknik direktörü Ünal Karaman’ın oğlu.