Tuzla Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği şampiyonluk gecesine birlikte katılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonsporlular dernek başkanları Fair-play adına bir ilki gerçekleştirdiler. Tuzla Galatasaraylılar Derneğinin Tuzla’da düzenlediği geceye Galatasaray Yöneticileri Emir Sarıgül, Necati Demirkol, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve çok sayıda taraftar katıldı. Galatasaray yöneticilerinin getirdiği 18. Şampiyonluk kupasını yakından görmek isteyen taraftarlar izdihama neden oldu.

Gecede açıklamalarda bulunan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet sporun evrensel bir dil olduğuna dikkat çekerek, “Bu dilin konuştuğu sadece kardeşlik ve centilmenliktir. Bu dilde asla kavga, küfür ve şiddete yer yoktur. Geçtiğimiz sezon bitiminde yaşanan olayları çıkaranlar asla gerçek bir taraftar olamaz. Bu olaylar hepimizi üzmüştür. Sporun birleştirici unsurunu bizlere burada yaşatan Tuzlada faaliyette olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar dernekleri başkanlarına ve taraftarlarına teşekkür ediyorum. İlk olan bu davranışın Tuzla’dan başlayarak tüm Dünya’ya yayılmasını diliyorum” dedi.

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Emir Sarıgül ise yaptıkları bu organizasyonun tüm dünya spor kamuoyuna örnek olması gerektiğini söyleyerek, “Spor kavga, şiddet değil; dostluk ve kardeşliktir. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor dernek başkanlarına teşekkür ederim. Galatasaray Kulübü olarak sizlere büyük sevinçler yaşattık. Yakın zamanda Şampiyonlar Ligi kupasını da alarak tüm ülkemize bu büyük onuru yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.