Galatasaray'a transferinin ardından Sarı Kırmızılı kulüp ile Trabzonspor arasında gerilime sebep olan milli futbolcu Burak Yılmaz, Lig TV'de katıldığı canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Burak, burada ki konuşmasında sanki Trabzonspor'dan neden ayrıldığını bir nokda da itiraf etti. Burak'ın işte o itiraf gibi sözleri:
" Galatasaray'ı basamak olarak değil Galatasaray'da uzun seneler oynamış biri olmak istiyorum.
Transfer dönemi uzun ve stresli oldu. Sonunda benim istediğim oldu" Yani bu sözlerle Burak, daha henüz transfer sürecinin başından beri Galatasaray'a gitmek istediğini, Trabzonpor'u bir basamak olarak kullandığnı itiraf etmiş oldu.

İşte Burak Yılmaz'ın yaptığı açıklamalardan önemli satırbaşları;
- Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Yeni sezona ve Süper Kupa finaline hazırlanmaya çalışıyoruz.

- Transfer dönemi uzun ve stresli oldu. Sonunda benim istediği oldu. Çok istenildiğim bir yere geldim.

- Selçuk'un kişisel olarak bana baskısı olmadı. Ben şampiyon olmuş bir takıma geldim. Çok büyük bir camiaya geldim. Selçuk ve Fatih Terim'in burada olması beni Galatasaray'a çekti.

TRABZONSPOR HAKKINDA SON KEZ KONUŞTU

- Bana güvenenleri mahçup etmemek için elimden geleni yapacağım

- Dört büyüklerde oynamam güzel. Ben Sergen ağabey kadar iyi değilim. Trabzonspor konusunda artık son kez konuşacağım. Benim hayallerime hedeflerime en çok yaklaştıran Trabzonspor'dur. Kendilerine çok teşekkür ederim. Ben Trabzonspor'u hep takip edeceğim. Kendilerine başarılar diliyorum Şenol hocama da teşekkür ederim.

- Galatasaray'ı basamak olarak değil Galatasaray'da uzun seneler oynamış biri olmak istiyorum. 2000'li yıllarda yakalanan başarıyı daha üst bir konuma çıkartmak istiyoruz. Ben de bunun için çaba gösteriyorum.

"HAKAN ŞÜKÜR BENİM PUSULAM"

- Hakan Şükür benim için hep pusula oldu. Onun yakaladığı hedefleri yakalamam çok zor; ancak ben de onun yolundan gitmeye çalışıyorum.

- Gol olarak bir sayı vermek doğru olmaz. Atabildiğim kadar atmak istiyorum.

- Herkes benden 30-35 gol bekliyor; ama her sezon bu rakamlar söz konusu olamaz. Geçen sezon ulaştığım gol sayısına ulaşmaya çalışacağım.

- Diğer forvet arkadaşlarımla idman yapmak bana çok şey öğretiyor. Ben rekabete hazırım. Buradaki forvetler çok çok iyi oyncular. Onlarla antrenman yapmak benim için şans.

"KADROMUZ 3 KULVARA DA YETER"

- Arkadaşlarımdan 15-20 gün geç başladım. Eksiklerimi kapatmaya çalışıyorum.

- Şampiyonlar Ligi çok farklı bir arena. Galatasaray da bu arenaya alışık bir takım. Ben üç kulvar için de kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da da iyi işler yapacağımıza inanıyorum.

- Arena'ya rakip ve Milli Takım formasıyla çıktım. İlk defa Galatasaray forması ile çıkacağım. Onların önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Birlik olursak her işi başarırız.